Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

ΙΤΕΠ: Διψήφιο το ποσοστό αύξηση στις αφίξεις τουριστών το 2011 στην Ελλαδα


Διψήφιο ποσοστό ανόδου στις αφίξεις τουριστών φαίνεται ότι μπορεί να επιτύχει η ελληνική τουριστική βιομηχανία, με το μεγάλο στοίχημα να παραμένει η ταυτόχρονη αύξηση  των εσόδων που θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ΑΕΠ της χώρας. Φέτος, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) κ. Διονύσης Χιόνης, αύξηση 4,5% στα τουριστικά έσοδα της χώρας το 2011 ισοδυναμεί με αύξηση 1% στο ΑΕΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της απασχόλησης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως ανάφερε και ο πρόεδρος του ΙΤΕΠ είναι νωρίς να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την πορεία τους.

Αυτή την περίοδο οι προκρατήσεις, όπως τονίστηκε από τους ξενοδόχους είναι αυξημένες κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, αν και θα πρέπει να τονιστεί ότι στις καλές εποχές του Ελληνικού τουρισμού οι προκρατήσεις άγγιζαν και το 25%. Μάλιστα ώθηση στο τουριστικό ρεύμα θα δοθεί και από την υφιστάμενη αναταραχή στην Αίγυπτο, καθώς ήδη οι Tour Operator`s αναμένουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και ετοιμάζονται για αυτό.

Από την πλευρά των ξενοδόχων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Αθήνας - Αττικής, (ΕΞΑ-Α) κ. Γιάννης Ρέτσος, εκτιμά ότι το 2011 για την Αθήνα, όσο κι αν δείχνει δύσκολο να το πιστέψει κανείς, θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και χρονιά ανάκαμψης.
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Next previous home