Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Μια πολύ προχωρημένη τουριστική ιδέα made in Albania

 
Όποιος έχει επισκεφτεί την Αλβανία το γνωρίζει, τα πολυβολεία είναι... περισσότερα και από τις πέτρες.

Ο Χότζα είχε κατασκευάσει χιλιάδες από αυτά για την... αυτοάμυνα του λαού ενάντια στους ξένους. Ο κόσμος πεινούσε και ο Χότζα έριχνε... μπετά.

Σχεδόν 50 χρόνια απ' την κατασκευή τους οι Αλβανοί φαίνεται ότι παίρνουν την εκδίκησή τους. Αποφάσισαν να κάνουν χρήσιμα τα πολυβολεία.

Ειδικά αυτά που βρίσκονται σπαρμένα πάνω στις παραλίες έχουν μετατραπεί σε ό,τι φαντάζεται κανείς...

Στην παραλία του Δυρραχίου, στην Αλβανία, ο Σύρια Ντεμίρι έκανε το πολυβολείο καντίνα. Οι πελάτες σερβίρονται από το “παράθυρο” της θέσης για το πολυβόλο...

Άλλοι έχουν ιδέες πιο ... “προχώ” όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να δούμε και δωμάτια-αμπρί αφού οι διαστάσεις των πολυβολείων είναι... κουτί για ένα δίκλινο.

Αλλού όπως στο χωριό Λίνζα, έξω από τα Τίρανα, όπου υπάρχει ένα μεγάλο πολυβολείο κατασκευασμένο από 8.000 τόνους τσιμέντο και 4.000 τόνους ατσάλι υπάρχουν σκέψεις να αξιοποιηθεί με άλλο τρόπο, μουσειακό ίσως.

Ο Ολς Λέιφ, διευθυντής πολιτιστικής κληρονομιάς στο υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας, τονίζει ότι "υπάρχει η ιδέα διατήρησης των οχυρών ως μια επιθυμία προστασίας της κληρονομιάς μίας άλλης εποχής-για να μπορεί να μελετηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home