Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Σήμερα η κλήρωση για τις «πράσινες» γειτονιές

 Σήμερα η κλήρωση για τις «πράσινες» γειτονιές

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου

Κληρώνει σήμερα στο ΚΑΠΕ για τις τρεις περιοχές Δήμων που θα επιλεγούν ανάμεσα στις τέσσερις που έχουν συνολικά υποβάλλει προτάσεις για συμμετοχή τους στο project των «πράσινων γειτονιών» το οποίο εξήγγειλε τον Οκτώβριο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ειδική επιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί, υπό την αιγίδα του ΚΑΠΕ, αποτελούμενη από γνωστούς αρχιτέκτονες και άλλους ειδικούς, συνεδριάζει σήμερα για να επιλέξει τις 3 αυτές γειτονιές, με τις υποψηφιότητες να προέρχονται από το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, τους Αγίους Αναργύρους και το Δήμο Καματερού.

Αμέσως μετά θα γίνει η προκήρυξη των αρχιτεκτονικών μελετών, ενώ η προκήρυξη των έργων για την πρώτη «πράσινη γειτονιά» αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι.

Υπενθυμίζουμε ότι η εικόνα που αντίκρισαν οι άνθρωποι του ΚΑΠΕ όταν επισκέφτηκαν προ μηνών τις εργατικές κατοικίες επί της οδού Ρήγα Φεραίου στο Αιγάλεω (ένα από τα υποψήφια οικοδομικά τετράγωνα), κατόπιν υπόδειξης του Δήμου, ήταν δωμάτια των 40 τετραγωνικών μέτρων στα οποία συνωστίζονται πέντε- έξι άτομα, χωρίς μόνωση, με υποτυπώδεις συνθήκες θέρμανσης και μόνη συντροφιά μια σόμπα. Τα κτίρια είναι κατασκευής του 1960 έχουν δοθεί σε δικαιούχους από το υπ. Υγείας, και δεν διαθέτουν όχι μόνο εξωτερική θερμομόνωση, αλλά σε πολλούς ορόφους ακόμη και τα τζάμια είναι σπασμένα.

Τα τέσσερα τριώροφα κτίρια του τετραγώνου 639 που περικλείονται από τις οδούς Φεραίου, Αττάλειας, Λοχία Μπατή και Ραιδεστού, μπορούν μέσω των εθελοντικών συμφωνιών για εκπτώσεις ως 50% στις τιμές υλικών και υπηρεσιών, τις οποίες υπέγραψαν με το υπουργείο Περιβάλλοντος οι κλάδοι της οικοδομής, να μετατραπούν σε ένα πρότυπο οικισμό που «όμοιός του δεν θα υπάρχει στη Νότια Ευρώπη», όπως φιλοδοξεί ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Μάνθος Σανταμούρης.
Το πρόγραμμα που εξήγγειλε προ ενός περίπου μηνός η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη ξεκινάει από τη Δυτική Αθήνα αλλά σκοπό έχει να επεκταθεί σε πλήθος άλλων επιβαρυμένων περιοχών της χώρας.

Η δράση, παρόμοιες με την οποία εφαρμόστηκαν σε Βρετανία και Γερμανία, στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τόσο κτιρίων όσο και του περιβάλλοντα χώρου (πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμοι, πράσινο, κ.ά.) κυρίως σε οικοδομικά τετράγωνα επιβαρυμένων γειτονιών, όπου διαμένουν πολίτες χαμηλού εισοδήματος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home