Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ευτυχώς το αεροπλάνο δεν συνετρίβη - Καθηλώνει όλα τα A380 η Quantas

 

Για αρκετή ώρα μέσα ενημέρωσης έλεγαν πως ένα από τα μεγαθήρια αεροπλάνα της Airbus είχε πέσει. Όμως ευτυχώς αυτό δεν έγινε. Τι ακριβώς έγινε; Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...
Αεροσκάφος τύπου Airbus A380 της Qantas Airways που μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα αναγκάστηκε να σβήσει τον ένα κινητήρα του και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης σήμερα Πέμπτη, ανακοίνωσε η εταιρία και μετέδωσαν ανταποκριτές και η κρατική τηλεόραση στην πόλη-κράτος, καθησυχάζοντας τους φόβους που εκφράστηκαν νωρίτερα ότι είχε συντριβεί στην Ινδονησία.
Το A380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, αντιμετώπισε προβλήματα στην μια μηχανή λίγο μετά την απογείωσή του από το νησί-κράτος.
REUTERSREUTERS
Αρχικά, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι συνετρίβη μετά από έκρηξη στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, κοντά στη Σιγκαπούρη. Οι πληροφορίες αυτές σχεδόν αμέσως προκάλεσαν ραγδαία πτώση της τιμής των μετοχών της Αυστραλιανής εταιρίας, που πάντως όταν έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε δυστύχημα επανήλθαν στα προηγούμενα επίπεδα.
Σύμφωνα με το Channel NewsAsia, τηλεοπτικό σταθμό στη Σιγκαπούρη, αρχικά το αεροπλάνο έκανε κύκλους στη Σιγκαπούρη για να καταναλώσει καύσιμα πριν προσγειωθεί αναγκαστικά στις 11:45 τοπική ώρα [05:45 ώρα Ελλάδας].

Αυστραλοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο σκάφος, που εκτελούσε την πτήση QF32 από τη Σιγκαπούρη στο Σίδνεϊ.
Ινδονησιακός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε εικόνες με συντρίμμια στο έδαφος κοντά στο αεροδρόμιο του Μπατάμ, που ανέφερε ότι αποκόπηκαν από το αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρίας.
 

Ο Ρούσντι, κάτοικος του Μπατάμ, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Metro TV της Ινδονησίας ότι μετά "από μια έκρηξη, το αεροσκάφος πέταγε ακόμα αλλά έβγαινε καπνός από το ένα του φτερό".
Το αεροσκάφος --που έχει την δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 500 επιβάτες-- είχε εκτελέσει πτήση από το Λονδίνο.
Η Qantas δεν έχει υποστεί ποτέ μοιραίο δυστύχημα. Μια έκρηξη σε ένα 747-400 το 2008 είχε προκαλέσει μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του αεροσκάφους, συμβάν που οι ερευνητές της υπηρεσίας ασφάλειας των πτήσεων της Αυστραλίας απέδωσαν σε μια φιάλη οξυγόνου.

Ωστόσο καθηλώνει όλα τα A380


"Θα ματαιώσουμε όλες τις απογειώσεις των Α380 μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι διαθέτουμε επαρκείς πληροφορίες για την πτήση QF32", τόνισε ο διευθυντής της εταιρίας Αλαν Τζόις.

    Η Qantas διαθέτει στόλο έξι A380.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home