Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Στο 100% η συμμετοχή του ΞΕΕ στην "Τουριστικές Πιστοποιήσεις"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuYFWyaLc8eT45YpGEPvzqFr0UPtn2q7ATIz61Dy_vStibxmM9i4StFk6SloRfNECtUVz_8-6tKEOUCwfuXFPtKoKQYhAAzpwiNf9f7nPDSODTywW4JClr3x1oXJAkNOyr7q3GSahv1iK3/s1600/XEE.jpg
Ενώ το θέμα της «πιστοποίησης» των καταλυμάτων, το οποίο είχε συζητηθεί έντονα τους τελευταίους μήνες, μάλλον «ξεχάσθηκε» λόγω και του ορυμαγδού στον ΕΟΤ, μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη το επαναφέρει στο προσκήνιο, τουλάχιστον, κατά τη δική μας ερμηνεία.
Όπως μαθαίνουμε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο θα προχωρήσει στην εξαγορά του 49% της εταιρείας «Τουριστικές Πιστοποιήσεις Α. Ε.», από την TUV Rheinland Hellas SA, έναντι 95.648 ευρώ. 
Η τιμή εκάστης από τις 4.900 μετοχές έχει οριστεί στο 19,52 ευρώ από ανεξάρτητο ορκωτό λογιστή.
Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς το εξαγοράς θα απομείνει ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, η οποία, να θυμίσουμε, είχε συσταθεί το 2006, όταν το τότε υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ, προκήρυξαν τον πολυσυζητημένο εκείνο διαγωνισμό των 10+ εκατ. Ευρώ για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, τη δημιουργία «προτύπων» και την πιλοτική εφαρμογή τους επί των νέων συστημάτων αστέρων και κλειδιών, σε πανελλαδικό επίπεδο και ανά Περιφέρεια.
Εάν θυμόμαστε καλά δε, η εταιρία του ΞΕΕ και της TUV είχε αναλάβει το σχετικό έργο για την Περιφέρεια Αττικής.
Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της εξαγοράς - ελπίζουμε ότι θα έχουμε νεότερα αργότερα σήμερα - όπως δεν είναι γνωστές ακριβώς και οι προθέσεις του ΞΕΕ, ως προς το γενικότερο ζήτημα της πιστοποίησης.
Ωστόσο, η κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ που επεξεργάζεται τα σχέδια αναδιοργάνωσης του ΕΟΤ,  αναζητεί λύση στο πρόβλημα της πιστοποίησης των καταλυμάτων, καθώς κάθε μεταφορά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού σε άλλο φορέα του δημοσίου ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, π.χ. Περιφέρειες, δεν συνεπάγεται και μεταφορά της διαπίστευσης του Οργανισμού για τη διενέργεια πιστοποιήσεων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home