Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Συνάντηση με Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη ζητάει η Ενωσης Ξενοδοχείων Σητείας


Σητεία  5/10/2010

       Υπόμνημα για τα Προβλήματα πού αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Σητείας σε τομείς που αφορούν τον Τουρισμό.

Κύριε Υπουργέ,
            Με την ευκαιρία της επίσκεψης σας στο νομό μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε συνοπτικά για κάποια σημαντικά θέματα της περιοχής μας. Όπως γνωρίζετε, η Επαρχία Σητείας  είναι  μια ανερχόμενη τουριστική περιοχή της χώρας μας καθώς είναι  πλούσια σε φυσικά κάλλη και έχει πολύ μεγάλη τουριστική κληρονομιά.  Το φοινικόδασος ΒΑΙ, το φαράγγι  του ΡΙΧΤΗ, το ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ στη Κάτω Ζάκρο, είναι μερικοί από τους πλέων πασίγνωστους προορισμούς τόσο για έλληνες όσο και για αλλοδαπούς επισκέπτες. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί σημαντικές  ελλείψεις  σε καίριες υποδομές που αν διορθώνονταν θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη τόσο στη περιοχή μας όσο και στη χώρα μας.
Η επαρχία Σητείας είναι αποκομμένη από τις πύλες εισόδου στο νησί χωρίς να προωθείται αντίστοιχα η ανάπτυξη  και  η  αξιοποίηση τέτοιων πυλών, και παρά τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις  ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής του νομού μας, το Αεροδρόμιο Σητείας, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί διότι υπάρχει μεγάλη  καθυστέρηση στην αποπεράτωση του κτιρίου του αεροσταθμού  και έτσι δεν είναι δυνατή η έναρξη πτήσεων charters.
Η οδική σύνδεση της Σητείας με την υπόλοιπη Κρήτη εμφανίζει σημαντικά προβλήματα και περιορισμούς με κύριο θέμα την υστέρηση  στην υλοποίηση του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) στο νομό μας.
    

-         ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ   

Αν και έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό τμήμα του αεροδρομίου , ακόμα δεν είναι σε θέση, παρόλο που έχουνε περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από την αρχή των εργασιών, να δέχεται πτήσεις charters από το εξωτερικό  λόγο μη αποπεράτωσης των απαιτούμενων  κτιριακών εγκαταστάσεων .H ολοκλήρωση του Αεροσταθμού είναι βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει η ανάπτυξη της Ανατολικής Κρήτης, αλλά και για να στηριχθούν οι υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
 Απαιτούμε την παρέμβαση της πολιτείας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει όσον αφορά την άμεση λειτουργία του αεροδρομίου και την τροχοδρόμηση εταιριών χαμηλού κόστους σαν ενδιάμεσος σταθμός όπως η RYAN AIR κ.λπ.…   


-ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΧΗΝ ΑΓΚΑΘΙΑ - ΧΑΜΕΖΙ  

 Τεράστια προβλήματα δημιουργούνται στον εκδρομέα που έχει διάθεση να επισκεφτεί την περιοχή μας όταν για να φτάσει από τον Άγιο Νικόλαο στη Σητεία χρειάζεται να κάνει περισσότερο χρόνο από ότι Ηράκλειο Χανιά. Είναι << ηλίου φαεινότερων>> ότι υποβαθμίζεται τουριστικά η Σητεία χωρίς σύγχρονη οδική πρόσβαση. Γι ’αυτό λοιπόν ζητάμε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα οδικά τμήματα του ΒΟΑΚ που είναι σε εξέλιξη στη περιοχή μας αλλά και τα έργα που κατασκευάζονται στο γειτονικό νομό ( τμήμα Σταλίδα – Μαλίων).


            -ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ   ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ   ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή  σύνδεση, και εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην σύνδεση μας με τον Πειραιά διότι το πλοίο «Πρέβελης» της ΑΝΕΚ χρειάζεται  17 ώρες διαδρομής( καλώς εχόντων των πραγμάτων ), δυο φορές την εβδομάδα .Και το αντίστοιχο  δρομολόγιο από Ηράκλειο στον Πειραιά είναι καθημερινό και διαρκεί 6 ώρες.
Ζητάμε λοιπόν το αυτονόητο, έχοντας δώσει μια συνοπτική εικόνα των προβλημάτων :

Καλύτερη προσβασιμότητα στην περιοχή μας. 


-          ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Η περιοχή της Σητείας θεωρείται από πολλούς το κρυμμένο διαμάντι της Κρήτης γιατί παρότι έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές, μεγάλο αρχαιολογικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον και πραγματικά ξεχωριστούς ανθρώπους, υστερούμε σε προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.
Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε τη βοήθεια σας στην ανάδειξη της περιοχής μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω οικονομικής ενίσχυσης που θα διατεθεί σε εκθέσεις τουριστικού περιεχομένου και σε διαφημιστικό υλικό της περιοχής μας.

-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Είναι κρίμα το αρχαιολογικό μουσείο της Σητείας, το οποίο  εγκαινιάστηκε την δεκαετία του 80’ από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, να έχει παραμείνει έκτοτε στην ίδια ακριβώς κατάσταση, χωρίς κανένα έργο συντήρησης και αναβάθμισης. Είναι λυπηρό ένα τέτοιο μουσείο , που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών τουριστών να βρίσκεται εν έτη 2010 σε τέτοια κατάσταση.
Ζητάμε την ένταξη του αρχαιολογικού μουσείου Σητείας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με απώτερο σκοπό να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Δεν θα έπρεπε να παραβλέψετε, επίσης τα Λαογραφικά μουσεία των ευρύτερων περιοχών όπως του Παλαικάστρου του Χαμεζίου κ.λ.π. Τα οποία και αυτά στερούνται διαφήμισης.


  Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αρχίσουν επειγόντως οι εργασίες. Με την πεποίθηση ότι θα ικανοποιήσετε το αίτημά μας, Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


           Με εκτίμηση,
Το  Δ.Σ της Ενωσης Ξενοδοχείων Σητείας
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home