Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ανοίγουν για το κοινό τα μπουντρούμια του Κολοσσαίου

 Ανοίγουν για το κοινό τα μπουντρούμια του Κολοσσαίου

Για πρώτη φορά θα έχει το κοινό την ευκαιρία να τα δει από κοντά

Τα υπόγεια μπουντρούμια του Κολοσσαίου, ενός από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, όπου κάποτε οι μονομάχοι πάλευαν μέχρι θανάτου, θα ανοίξουν για πρώτη φορά για το κοινό την ερχόμενη εβδομάδα.

Το επάνω τμήμα του μνημείου, που παρέμενε κλειστό από τη δεκαετία του 1970, θα ανοίξει επίσης και πάλι για τους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη θέα στην αρχαία αγορά της Ρώμης.

Μετά τις πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ., οι αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν τους υπόγειους θαλάμους όπου βρίσκονταν τα κλουβιά των λιονταριών και άλλων θηρίων αλλά και όπου οι μονομάχοι περίμεναν να πληροφορηθούν τη μοίρα τους. Θα ανοίξει επίσης και ένα τμήμα της τρίτης κερκίδας.

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά το αμφιθέατρο και στο χώρο επικρατεί συνήθως συνωστισμός. Στις νέες αίθουσες θα γίνονται ξεναγήσεις σε ομάδες των 25 ατόμων κάθε φορά.

Η κατασκευή του Κολοσσαίου άρχισε το 72 μ.Χ., επί εποχής του αυτοκράτορα Βεσπασιανού και όταν ολοκληρώθηκε μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 50.000 θεατές.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home