Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο

 Πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο

Ευκαιρία για πράσινη ανάπτυξη

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που γνώρισε από τις χώρες της Μεσογείου η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για την προώθηση πολιτικών και δράσεων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, πραγματοποιείται την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, η «Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο», με τη συμμετοχή ηγετών και μελών κυβερνήσεων από τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Στην πρόταση για την «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» του κ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκαν διάφορα κράτη της Μεσογείου. Η Πρωτοβουλία θα αποτελέσει την εναρκτήρια δράση για την υπογραφή της διακήρυξης για τη συνεργασία των μεσογειακών κρατών για την κλιματική αλλαγή.

Στη Διάσκεψη, θα εξετασθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, η πρόοδος που έως τώρα έχει σημειωθεί στην επίτευξη μίας Παγκόσμιας Συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και οι προκλήσεις που η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή διαμορφώνει και πώς αυτές μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες για την Πράσινη Ανάπτυξη.

Με την υπογραφή της Διακήρυξης θα συζητηθούν μεταξύ των εταίρων τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα διακρατικά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν προκειμένου να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές τη Μεσόγειο αναλλοίωτη και προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, υλοποιείται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα οποία και διοργανώνουν την Διάσκεψη.
Χορηγός της Διάσκεψης είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την φιλοξενία των αντιπροσωπειών έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home