Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Νέες ανακαλύψεις στην νεκρόπολη της Τύρου


Περίπου πενήντα σκελετοί παιδιών, γυναικών και ανδρών, σαρκοφάγοι, αγγεία και πιθάρια που χρονολογούνται στις δύο αυτές περιόδους ανακαλύφθηκαν.

Νέους σκελετούς, σαρκοφάγους και είδη κεραμικής που χρονολογούνται στην ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο ανακαλύφθηκαν κοντά στη νεκρόπολη της αρχαίας πόλης της Τύρου στο νότιο Λίβανο, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος των ανασκαφών.

"Αυτές οι ανακαλύψεις αποτελούν μέρος της νεκρόπολης του αλ Μπας, στα περίχωρα του λιμανιού της πόλης", δήλωσε ο Αλί Μπαντάουι, ο αρχαιολόγος και υπεύθυνος για το λιβανικό υπουργείο Πολιτισμού.

Περίπου πενήντα σκελετοί παιδιών, γυναικών και ανδρών, σαρκοφάγοι, αγγεία και πιθάρια που χρονολογούνται στις δύο αυτές περιόδους ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα του Λιβάνου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την νεκρόπολη, που είναι γνωστή για τους τάφους και τα ψηφιδωτά της.

"Οι σκελετοί από τη Ρωμαϊκή εποχή είναι αναγνωρίσιμοι επειδή είναι θαμμένοι στην άμμο, ενώ οι σαρκοφάγοι ταιριάζουν με την βυζαντινή περίοδο", πρόσθεσε ο αρχαιολόγος.

Οι ανασκαφές που άρχισαν πριν από δύο μήνες, πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημα του Τμήματος Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home