Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικο Μουσείο Άρτας


Tο απόγευμα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, θα εγκαινιάσει τη μόνιμη εκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας με ευρήματα απο τις σωστικές ανασκαφές στην Αμβρακία (σημερινή Αρτα).

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε γι αυτό το σκοπό. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας και μόλις 300 μέτρα από τη σύγχρονη γέφυρα, από την οποία διέρχεται ο κεντρικός οδικός άξονας Ιωαννίνων-Άρτας. Το Μουσείο αποτελείται από δύο στάθμες, μία υπόγεια και μία ισόγεια.

Το ισόγειο, που φιλοξενεί τους εκθεσιακούς χώρους μαζί με τους χώρους κοινού, τα εργαστήρια συντήρησης, τη βιβλιοθήκη και τους χώρους του Γραφείου Αρχαιοτήτων Άρτας, καταλαμβάνει επιφάνεια 1775 τ.μ., από τα οποία τα 500 τ.μ. αποτελούν τους καθαρά εκθεσιακούς χώρους.

Οι χώροι για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών περιλαμβάνουν εκδοτήριο εισιτηρίων, βεστιάριο, κατάστημα ειδών προς πώληση, χώρους υγιεινής, αναψυκτήριο, αίθουσα πολυμέσων και πολλαπλών χρήσεων καθώς και αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στο υπόγειο, που καταλαμβάνει αντίστοιχη με το ισόγειο έκταση, βρίσκονται οι χώροι αποθήκευσης των ευρημάτων και οι χώροι με το μηχανολογικό εξοπλισμό του Μουσείου.

Οι εκθεσιακοί χώροι περιλαμβάνουν δύο επιμήκεις αίθουσες και μία μικρότερη, που διατάσσονται σε σχήμα Π γύρω από το αίθριο του κτιρίου

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 € και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ηπείρου (Γ΄ ΚΠΣ).
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home