Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Συμφωνία για σύσταση μόνιμου μηχανισμού στήριξης

Συμφωνία για σύσταση μόνιμου μηχανισμού στήριξης  

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρήκαν μια μέση λύση στη Σύνοδο Κορυφής

Σε συμφωνία για μία περιορισμένη αλλαγή στη Συνθήκη της Λισαβόνας με στόχο τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τις χώρες της ευρωζώνης, κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών...

«Οι χώρες μέλη συμφώνησαν για τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης της κρίσης στη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της και καλούν τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου να δεσμευτεί για σχετικές διαβουλεύσεις» με τα κράτη-μέλη, «για περιορισμένες αλλαγές της Συνθήκης προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο», ανέφερε το σχέδιο συμφωνίας που παρουσίασε ο Χέρμαν βαν Ρόμπει στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε..


Έτσι, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν με τη γαλλογερμανική θέση για περιορισμένες αλλαγές ώστε να δημιουργήσουν αμυντικούς μηχανισμούς έναντι μίας νέας οικονομικής κρίσης. Παρά την επιμονή της καγκελαρίου Μέρκελ για την επιβολή πολιτικών κυρώσεων στις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες, αυτή η πρόταση για άρση του δικαιώματος ψήφου των κρατών-μελών που παραβιάζουν τους κανόνες δεν πέρασε.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home