Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Τα μεγάλα ξενοδοχεία και η ύφεση

 http://3.bp.blogspot.com/_aQw2lKEK5CM/TMFBraJmBeI/AAAAAAAArWw/DeFbeXdUxPA/s1600/85A.jpg

Oχι μόνο αντέχουν, αλλά είναι και κερδοφόρες επιχειρήσεις και έχουν μειώσει το σύνολο των υποχρεώσεων τους.

Η εταιρεία ΣΑΝΗ, η Ιονική ξενοδοχειακή (Χίλτον), η ...εταιρεία Λάμψα που ελέγχει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, η εταιρεία Κάραβελ Ξενοδοχεία, η ξενοδοχειακή εταιρεία Αεροδρομίου Αθηνών (ξενοδοχείο Sofitel), πέτυχαν σημαντική κερδοφορία παρά την κρίση και βρίσκονται στο 48% των ελληνικών ξενοδοχείων που έγραψαν κέρδη το 2009, μία χρονιά που το υπόλοιπο 52% της αγοράς έγραψε ζημιές.

Ειδικότερα:

Η εταιρεία ΣΑΝΗ, που ελέγχεται από τους κ.κ. Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη και τον κ. Φωκίωνα Ζησιάδη, πέτυχε τον υψηλότερο τζίρο και κέρδη. Η ξενοδοχειακή εταιρεία ελέγχει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα (ξενοδοχεία, βίλες, σουίτες, μπανγκαλόους, μαρίνα, τουριστικό χωριό, καταστήματα, κέντρα θαλασσοθεραπείας, συνεδριακούς χώρους) είχε τζίρο 39,4 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη σχεδόν 4,95 εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα μείωσε τις συνολικές της υποχρεώσεις στα 34,4 εκατ. ευρώ από 42,4 εκατ. ευρώ.

Η Ιονική Ξενοδοχειακή, του ομίλου της Alpha Bank, που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Hilton, είχε κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ (από 1,3 εκατ. ευρώ το 2008) και τζίρο 35,5 εκατ. ευρώ και περιόρισε στα 89,5 εκατ. ευρώ τις συνολικές υποχρεώσεις της.

Η εταιρεία Κάραβελ Ξενοδοχεία ΑΕ, που διευθύνεται από τον κ. Σπ. Διβάνη, είχε κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα όμως κατά 70% σε σχέση με τα 8,75 εκατ. ευρώ κέρδη του 2008. Όμως η επιχείρηση μείωσε κατά 33% τις υποχρεώσεις της στα 17 εκατ. ευρώ (από 25,7 εκατ. ευρώ), γεγονός που την κατατάσσει στις πλέον υγιείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η εταιρεία Λάμψα ΑΕ που ελέγχει το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στο Σύνταγμα της Αθήνας, το ξενοδοχείο Hyatt Regency στο Βελιγράδι και το Hilton Ρόδου, εμφάνισε τζίρο μειωμένο κατά 20% στα 29,7 εκατ. ευρώ, και έγραψε κέρδη 1,37 εκατ. ευρώ (από 2,1 εκατ. ευρώ το 2008). Ωστόσο παρά τη μείωση της κερδοφορίας της, συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα διεύρυνσης της παρουσίας της στον ξενοδοχειακό τομέα, ενώ μείωσε και τις συνολικές υποχρεώσεις της στα 68,7 εκατ. ευρώ.

Η Sofitel στο αεροδρόμιο είχε κέρδη 1 εκατ. ευρώ (από 25 εκατ. ευρώ το 2008)ενώ μείωσε τις συνολικές υποχρεώσεις της στα 12,6 εκατ. ευρώ (-22%).

Ο όμιλος Μαντωνανάκη είχε μεν κέρδη 3 εκατ. ευρώ, όμως έχει και συνολικές υποχρεώσεις ύψους 336 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της STAT BANK πέρυσι το 52% των ελληνικών ξενοδοχείων έγραψε ζημιές με τις κερδοφόρες εταιρείες να είναι λιγότερες σε σχέση με τις ζημιογόνες.

Οι προβλέψεις των επιχειρηματιών κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι καθώς για το 2010 προβλέπουν ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση σε τζίρους και κέρδη.

Ας σημειωθεί ότι η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Λούης παρουσίασε διεύρυνση στις ζημιές της τάξης του 305% με αύξηση των συνολικών υποχρεώσεων της (911 χιλιάδες ζημιές και 52,3 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις).

Η επιχείρηση Μήτσης, μείωσε μεν σημαντικά τις ζημιές της στις 123 χιλιάδες ευρώ (από 1,33 εκατ. ευρώ) όμως οι συνολικές της υποχρεώσεις αυξήθηκαν από τα 44,6 στα 72,2 εκατομμύρια ευρώ το 2009. Σημειώνεται ότι η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα.

Ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος είχε τζίρο 31,8 εκατ. ευρώ ενώ περιόρισε τις ζημιές στα 8 εκατ. ευρώ (από τα 14 εκατ. ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι στο συγκρότημα συνεχίζεται μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα.

Μείωση στο τζίρο και ζημιές (από κέρδη το 2008) εμφανίζει η Aldemar (ζημιές 500 χιλιάδες ευρώ από κέρδη 1 εκατ. ευρώ), με αύξηση των υποχρεώσεων στα 149 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία Αθήναιον που ελέγχει το InterContinental έγραψε ζημιές της τάξεως των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ (από 2,6 εκατ. ευρώ κέρδη το 2008) και σχεδόν διπλασίασε τις υποχρεώσεις της στα 33 εκατ. ευρώ.

Στα 6 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ζημιές για την εταιρεία Χανδρής, που όμως υλοποίησε μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση των ξενοδοχείων που ελέγχει.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home