Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Σύμβαση ανάπλασης της παραλίας του Ηρακλείου

 Σύμβαση ανάπλασης της παραλίας του Ηρακλείου

Θ' αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής της πόλης

Υπεγράφη σήμερα από το δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννη Κουράκη η Σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση και Αναβάθμιση Δυτικού Παραλιακού Μετώπου από Τάλως έως Γιόφυρο-Κατασκευή Υδάτινου Στοιχείου-Skate Park-Παιδικών Χαρών» που αναμένεται ν' αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, όχι μόνο των όμορων περιοχών, αλλά και ολόκληρης της πόλης.

Στην περιοχή παρέμβασης δημιουργούνται χώροι περιπάτου αναψυχής, άθλησης, ψυχαγωγίας, πάρκου, ποδηλατοδρόμου, αναψυκτηρίου, υδάτινου στοιχείου με πίδακες και εντυπωσιακός φωτισμός, χώρος πίστας skate και επίδειξης με ποδήλατα, πολλές παιδικές χαρές, χώροι πρασίνου και χώροι parking αυτοκίνητων και μηχανών.

Πιο συγκεκριμένα η σύμβαση για την κατασκευή του έργου προβλέπει τα εξής:

1. Κατασκευή παιδικών χαρών για παιδιά, νήπια και εφήβους.
2. Θεατρική σκηνή με εξέδρες
3. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Skate park
4. Κατασκευή υδάτινου στοιχείου σε μεγάλη έκταση Το συγκεκριμένο υδάτινο στοιχείο θα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα και θα αναπτύσσεται ένα υπερθέαμα νερού με συνδυασμό χρωμάτων και μουσικής.
5. Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για τις πλατείες που θα διαμορφωθούν όπως παγκάκια, κιόσκια διαφόρων τύπων και απορριμματοδέκτες.
6. Κατασκευή χώρων στάθμευσης για τους επισκέπτες της περιοχής. 1)parking αυτοκίνητων 118 θέσεων 2)δεύτερο παρκινγκ 40 θέσεων και 3) δικύκλων 24 θέσεων.
7. Ηλεκτροφωτισμός - Προβλέπεται ειδικός φωτισμός σε όλους τους χώρους (Φωτιστικά για το ποδηλατοδρόμιο, φωτιστικά για τους πεζόδρομους, για το παρκινγκ, για τα πάρκα με φυτεύσεις κλπ.)
8. Κατασκευή επιστρώσεων διαφόρων ειδών. Με την υλοποίηση των επιστρώσεων θα δοθεί η δυνατότητα πλέον στους επισκέπτες να διέρχονται ολόκληρο το δυτικό παραλιακό μέτωπο από τον Καράβολα έως το Παγκρήτιο Στάδιo
9. Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για τη συγκράτηση του παραλιακού δρόμου και για τη δημιουργία των δρόμων περιπάτου.
10. Κατασκευή έργου λιμενικής προστασίας με τη τοποθέτηση φυσικών ογκολίθων. Η συγκεκριμένη εργασία θα προστατεύσει το τμήμα των Ενετικών Τειχών και θα δημιουργήσει ακτίνα προστασίας στη παράκτια ζώνη και τις κατασκευές που υπάρχουν ή θα γίνουν.
11. Κατασκευή οικίσκου W.C. Θα γίνει κατασκευή για ένα πλήρες WC. για Α.Μ.Ε.Α. καθώς και για 4 W.C. με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη σωστή λειτουργία τους.
12. Επίσης θα τοποθετηθούν 450 μεγάλα δέντρα, 20.000 πολυετή ποώδη φυτά και 6.700 θάμνοι

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.5500.222,43€ (ΣΑΤΑ) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίζεται σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home