Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Στο φως ο υποβρύχιος πλούτος του Αιγαίου!


Οι έρευνες συνεχίζονται παρά την μείωση των δαπανών...

"Πάτο πιάνουν" κάθε μέρα δύτες και ερευνητές στο Αιγαίο, προς αναζήτηση αρχαιοτήτων. Σημαντικά υποβρύχια ευρήματα έρχονται στην επιφάνεια κάνοντας πιο πλούσια την Ελληνική ιστορία. Παρά την δυσμενή οικονομική κατάσταση οι μελέτες συνεχίζονται με επιτυχία και σημαντικά ευρήματα μελετώνται διεξοδικά.

"Δεν είναι από τις χρονιές που είχαμε χρήματα, όμως φέραμε σε πέρας το επιχειρησιακό πρόγραμμα" η τμηματάρχης ενάλιων αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωση. "Το ερευνητικό κομμάτι πάει πολύ καλά", προσθέτει.

Στα άμεσα σχέδια της Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι η ανεύρεση χώρου προκειμένου να στεγαστεί το νέο Εθνικό Μουσείο Ενάλιων Αρχαίων, η ίδρυση του οποίου εγκρίθηκε μετά από 34 χρόνια της υπηρεσίας του. "Αυτό που περιμένουμε είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που ήδη αναζητούμε στο Φαληρικό Δέλτα ή στον Πειραιά" τονίζει η Τμηματάρχης της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία αυτή συστάθηκε μετά τις έρευνες του γνωστού Γάλλου εξερευνητή και ωκεανογράφου, Ζακ-Υβ Κουστώ στην περιοχή του Αιγαίου. Όλα αυτά τα χρόνια αρχαιολόγοι και ερευνητές φέρνουν στο φως σημαντικά στοιχεία της "βυθισμένης ιστορίας".

Ανάμεσα τους μια ποσότητα χρυσών νομισμάτων η οποία βρέθηκε το 2007 στο λιμάνι της Ρόδου και χρονολογείται τον 18ο αιώνα π.Χ. Ένα ναυάγιο της κλασσικής εποχής στην Περιστέρα της Αλοννήσου που καταμαρτυρεί την ναυπήγηση πλοίων άνω των εκατό τόνων κατά την αρχαιότητα. Ένα περίτεχνο άγαλμα που αναδύθηκε από τον βυθό της Καλύμνου και τοποθετείται χρονολογικά στο τέλος του πρώτου αιώνα π.Χ. Επίσης, δύο νέα ναυάγια εντοπίστηκαν πρόσφατα στην θέση Αγκαλούδες των Οινουσών.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε βάθος σχεδόν ενός μέτρου εντοπίστηκε ένας από τους σημαντικότερους βυθισμένους οικισμούς και ανήκει στη μέση εποχή χαλκού, δηλαδή περίπου στα 1700 π.Χ.. Επιπλέον, το 2002, ψαράς ανέσυρε ένα περίτεχνο χάλκινο άγαλμα, δυτικά της Κύθνου
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home