Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Στο επίκεντρο των πολιτικών η Μεσόγειος

Στο επίκεντρο των πολιτικών η Μεσόγειος 

Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο

Η «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» που ανήκει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πραγματοποιείται την Παρασκευή στη Βουλιαγμένη, με τη συμμετοχή αρχηγών κυβερνήσεων, υπουργών και επικεφαλής οργανισμών, καταδεικνύοντας την έμπρακτη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που προκύπτουν απ' αυτό, ως απάντηση στις κλιματικές, οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

Σκοπός της διάσκεψης είναι να συμβάλει στην αναγκαία όσμωση μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και ΜΚΟ, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να αναδειχθούν οι προτεραιότητες των «πρότζεκτ» που θα δώσουν ώθηση στο νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μία Μεσόγειο ειρηνική και ευημερούσα, προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Από πολιτικής πλευράς, η Διάσκεψη της Βουλιαγμένης, αναμένεται να καταλήξει στην υπογραφή Διακήρυξης, στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτή η περιοχή του πλανήτη με το ετερόκλητο οικονομικό και πολιτισμικό δυναμικό της ευρωπαϊκής και της νότιας Μεσογείου - η οποία έχει χαρακτηριστεί από τις πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές- αναπτύσσει περιφερειακή συνεργασία, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και πόρους - όπως οι άφθονες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - για μια βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη.

Η παρουσία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν - με την Τουρκία, η Ελλάδα έχει συστήσει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας - του πρωθυπουργού της Μάλτας και της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και η συμμετοχή πολυάριθμων χωρών σε υπουργικό επίπεδο, όπως της Αλβανίας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της ΠΓΔΜ, της Ιταλίας,της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Συρίας, της Τυνησίας, δίνουν την ευκαιρία για πολλαπλές συναντήσεις στο περιθώριο της Διάσκεψης προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες πολιτικές προσεγγίσεις.

Από οικονομικής πλευράς, η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕτΕ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας υποδηλώνει τον προσανατολισμό της διάσκεψης σε συγκεκριμένα πρότζεκτ και αποτελεί εγγύηση για την εν δυνάμει χρηματοδότηση και υλοποίησή τους
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home