Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Έμειναν «σπίτι» τους οι Βρετανοί το 2009

 http://3.bp.blogspot.com/_WdwLO7Nk0Us/TKQasmdIrsI/AAAAAAAAEqE/zA-jYMuSzV4/s1600/british_tourists1.jpg

Τα λιγότερα ταξίδια από το 2001 πραγματοποίησαν οι Βρετανοί στο εξωτερικό το 2009, τάση που δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα και ττο τρέχον έτος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας Key Note.

Διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων μειώθηκε κατά 6,4% στα 1,24 δισ. το 2009, ενώ οι τουριστικές δαπάνες συρρικνώθηκαν κατά 5,5% στα 70,17 δισ. λίρες για την ίδια περίοδο.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν τα ταξιδιωτικά πακέτα, καθώς κατέγραψαν μείωση της τάξης του 19% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2008, ενώ ο αριθμός των οργανωμένων ταξιδίων υποχώρησε κατά 13,2%.
Αντιθέτως οι Βρετανοί ταξίδεψαν περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο αριθμός των παραθεριστών που έμειναν εντός Βρετανίας ενισχύθηκε κατά 4,6%.
Η εικόνα, ωστόσο, δεν είναι ανάλογη στα επαγγελματικά ταξίδια που κινήθηκαν κατά 19% χαμηλότερα, επίπεδα που θεωρούνται τα κατώτερα της τελευταίας δεκαετίας.
Για το 2010 η Key Note εκτιμά ότι αν και υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης για την βρετανική αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο, η τάση αυτή δεν αποκλείεται να αντιστραφεί από τον επόμενο χρόνο, τουλάχιστον έως ότου υπάρξει τόνωση από τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home