Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Οι βρετανοί επιμένουν στο staycations το 2010

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-d0RHleyunTnMTcmIVUqsn3oSFObvG_zMDTLStHCOJxIJ9rbRgH0WBrObZdBELOo2AQ_yNZ1osGVJmBzLxNnEuf8uYbsInhRxb4d5H7LoXaSNuatEq3eDQzZX2bd7gPeZYcsNur5v7Sc_/s1600/BritainMarque.jpg

Μειωμένος κατά 8%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ήταν ο αριθμός των βρετανών τουριστών που ταξίδεψε στο εξωτερικό για διακοπές το επτάμηνο του 2010, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Πτώση που επιβεβαιώνει την εκτιμήσεις για διατήρηση της επιφυλακτικότητας των καταναλωτών λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης.

Παράλληλα αποδυναμωμένη εμφανίζεται η τουριστική κίνηση προς τη Βρετανία την ίδια περίοδο, τα οποία παρά την υποχώρηση της στερλίνας δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Ενδεικτικό της τάσης είναι το γεγονός ότι οι αφίξεις από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10%, σε σχέση με το 2009.

Στην πραγματικότητα, τονίζουν εμπειρογνώμονες, η μόνη κερδισμένη για την ώρα είναι η εσωτερική αγορά, καθώς είναι εντονότερο από κάθε άλλη φορά το “staycation” (όπως vacation). Αποδεικνύεται ότι οι Βρετανοί επιλέγουν και φέτος να μην ταξιδεύουν εκτός συνόρων, προτιμώντας προορισμούς και τουριστικές υπηρεσίες στις διάφορες περιοχές του... Βασιλείου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home