Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Στο "σφυρί" τα τουριστικά "φιλέτα" Λακωνίας και Ηλείας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCpkkOBKgl7Y_xyAl-3FzJugAb48em-YYCvs09B8JyJ0hAsnV5f8dPZmyU7Ma05XjSmLw-A5R-i-S3PWbWOaPvkyYUNjhXjv-OCin6VJQ4fY9oSvgZy25T0uHi2KVh7w9CAiyjWj9qyWtX/s1600/KAIAFAS_05_.jpg

Η λίμνη και τα λουτρά Καϊάφα, τα λουτρά Κυλλήνης, τα ακίνητα στην παραλία Ζαχάρως και το Κουνουπέλι, μπήκαν αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο. Η διοίκηση της ΕΤΑ επισκέφθηκε και το Σπήλαιο Δυρού στη Λακωνία, τον Πύργο Τζανετάκη στο Γύθειο και το Ξενία Σπά.....

«Πωλητήριο» στην τουριστική περιουσία βάζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία συνεχίζει τις αυτοψίες στα τουριστικά«φιλέτα» της χώρας.
Μάλιστα οι επενδυτές από τη Μέση Ανατολή φαίνεται να έχουν προβάδισμα στην αξιοποίηση της περιουσίας, αφού όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Γερουλάνος μιλώντας στο ελληνοαραβικό οικονομικό φόρουμ «η Ελλάδα αποτελεί για τον αραβικό κόσμο μία μεγάλη πρόκληση για επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες». Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως στον τουριστικό τομέα, είναι πολύ επίκαιρες ιδιαίτερα στις χώρες του Κόλπου.
Μαρίνες, Ξενία, γήπεδα γκολφ, ιαματικές πηγές και χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.
Επόμενο είναι λοιπόν η ΕΤΑ να συνεχίζει τις αυτοψίες στις περιοχές «φιλέτα». Έτσι μετά τη Βόρειο Ελλάδα η διοίκηση της ΕΤΑ πήγε για αυτοψίες στο νομό Ηλείας. Η λίμνη και τα λουτρά Καϊάφα, τα λουτρά Κυλλήνης, τα ακίνητα στην παραλία Ζαχάρως και το Κουνουπέλι, μπήκαν αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποδοτικότερη αξιοποίηση τους.
Σημείο αιχμής οι ιαματικές πηγές του Καϊάφα και της Κυλλήνης, για την αξιοποίηση των οποίων κατέθεσαν τις προτάσεις τους και οι τοπικοί φορείς.

Ας σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, κ. Δημήτρης Λάμπρου, «το master plan για την ανάπλαση του Καϊάφα, που έχει ήδη εκπονηθεί, βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης με το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος και απομένει να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, ώστε να αποφασισθεί ποιες ειδικές μελέτες θα ανατεθούν για να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος». Επίσης στόχος είναι η αξιοποίηση των ακινήτων στην παραλία της Ζαχάρως και στο Κουνουπέλι, μέσω προκήρυξης διαγωνισμών και όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΤΑ κ. Αυγή Μαρκοπούλου «οι εκτάσεις αυτές μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν, ώστε να αναβαθμιστεί τουριστικά και οικονομικά η περιοχή της Ηλείας και γενικότερα όλης της Πελοποννήσου, με διασφάλιση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών τους». Η διοίκηση της ΕΤΑ επισκέφθηκε και το Σπήλαιο Δυρού στη Λακωνία, τον Πύργο Τζανετάκη στο Γύθειο και το Ξενία Σπάρτης. Μάλιστα για το Σπήλαιο Δυρού έχουν εξασφαλισθεί μέσω του ΕΣΠΑ κονδύλια για την αξιοποίηση του, όπως και του περιβάλλοντος χώρου, του εστιατορίου, του αναψυκτηρίου καθώς και της ακτής.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home