Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ο τουρισμός είναι μια από τις ασπίδες της ελληνικής οικονομίας.

 

Το νομό Ροδόπης επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργο Πεταλωτή. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού του πολιτισμού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησε, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο Υφυπουργός στην τοποθέτησή του ανέπτυξε το νέο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές όπως είναι η Ροδόπη. Αναφερόμενος ο κ. Νικητιάδης στον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου υπογράμμισε: «...ο τουρισμός αποτέλεσε μια από τις ασπίδες, ένα από τα εμβόλια, της ελληνικής οικονομίας, που μας έκανε να αντέξουμε παρά τα πλήγματα που δέχθηκε ο τουρισμός γιατί η πολιτική ηγεσία κινητοποιήθηκε και σε συνεργασία με τους ξενοδόχους αντιμετωπίσαμε την κρίση.

Παραλλήλως αλλάξαμε στρατηγική και ανατρέψαμε το δυσμενές κλίμα. Και είμαι πεπεισμένος ότι του χρόνου αν δεν μας τύχει κάποιο απρόοπτο γεγονός όπως φέτος με τους 3 νεκρούς και τα μπλόκα στα κρουαζιερόπλοια, θα επιτύχουμε μεγάλη αύξηση στις αφίξεις και στα έσοδα.» Ακολούθως ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέλυσε διεξοδικά τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του νομού Ροδόπης ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό στάδιο» και στάθηκε ιδιαιτέρως στις προσπάθειες που κάνουν τα μέλη του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης να προσελκύσουν πτήσεις αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους στα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός φορέα τουρισμού στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στο χώρο της τουριστικής ανάπτυξης.

Προηγουμένως ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε επισκεφθεί το αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής όπου τον ξενάγησε ο διευθυντής του μουσείου Δημήτρης Μάτσας ο οποίος επισήμανε στον κ. Νικητιάδη την ανάγκη επέκτασης του χώρου προκειμένου να εκτεθούν τα εκατοντάδες ευρήματα που στοιβάζονται στις αποθήκες του αρχαιολογικού μουσείου. Εν συνεχεία ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε το Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο της Κομοτηνής όπου τον ξενάγησε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης ο οποίος τόνισε ιδιαιτέρως την έλλειψη κονδυλίων ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το κέντρο. Στη συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Νικητιάδης και ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκαν το παλαιό και το νέο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής.

Η περιοδεία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και το camping του Φαναρίου όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο και τοπικούς φορείς οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εκμετάλλευση της παραθαλάσσιας έκτασης 600 στρεμμάτων που ανήκει στην Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο Υφυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει αύριο για τη Βασιλεία της Ελβετίας όπου πρόκειται να εγκαινιάσει αρχαιολογική έκθεση με θέμα την αρχαία Ερέτρια
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home