Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Οι αγορές, η Ελλάδα και… το σουβλάκι

 Οι αγορές, η Ελλάδα και… το σουβλάκι

Πτώχευση εντός της δεκαετίας «βλέπουν» οι Financial Times

«Σαν ένα οικονομικό σουβλάκι, η Ελλάδα διατρυπάται από τις αγορές ομολόγων». Αυτό σχολιάζουν οι Financial Times σε άρθρο τους για την ελληνική οικονομία και τις πιέσεις των αγορών, προβλέποντας μάλιστα, πως όπως καταδεικνύουν οι ισχύουσες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων η χώρα θα πτωχεύσει εντός της επόμενης δεκαετίας, κατά ποσοστό 90%.

Οι Financial Times σχολιάζουν ότι οι απώλειες διεθνώς στην αγορά ομολόγων έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στον ψυχισμό των επενδυτών, χωρίς όμως τόσο οι επενδυτές όσο και οι ρυθμιστικές αρχές να έχουν κατανοήσει απολύτως τις συνέπειες της κρίσης.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι οικονομικές θεωρίες συνεχίζουν να βασίζονται στην προϋπόθεση ότι τα εθνικά χρέη των αναπτυγμένων χωρών δεν κρύβουν ρίσκο.

Αυτό σημαίνει ότι χώρες που θεωρούνται ασφαλείς, όπως μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα, μπορούν να δανείζονται πολύ φθηνά, με τον κίνδυνο όμως να διαπιστώσουν ότι οι δαπάνες τους δεν είμαι βιώσιμες.

Όταν η Αθήνα τελικά κηρύξει κάποιου τύπου πτώχευση, καταλήγει το άρθρο των Financial Times, οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τα εθνικά χρέη όπως συνέστησε ο Ζορμπάς: «Ο άνθρωπος είναι ζώο. Αν είσαι σκληρός μαζί του σε σέβεται και σε φοβάται. Αν είσαι καλός, σου ξεριζώνει τα μάτια».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home