Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Η τουριστική αγορά αλλάζει μαζί με τις κοινωνίες

 http://3.bp.blogspot.com/_WdwLO7Nk0Us/TJwvOchNVkI/AAAAAAAAElY/9s4cYIai-48/s1600/holidays-.jpg

Σημαντικές ανακατατάξεις στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία αναμένεται να επιφέρουν, μέσα στις ερχόμενες δεκαετίες, οι δημογραφικές αλλαγές, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων.

Η αύξηση του πληθυσμού, η βελτίωση του προσδόκιμου ζωής, η αστικοποίηση, η μετανάστευση, οι αλλαγές στις οικογενειακές δομές, είναι μόνον κάποιες από τις τάσεις που αναμένεται να αποτελέσουν πρόκληση για τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Στην έκθεση, με τον τίτλο “Δημογραφικές αλλαγές και τουρισμός”, αναλύονται οι βασικές δημογραφικές τάσεις έως το 2030, όταν ο πληθυσμός του πλανήτη υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 8,3 δισεκατομμύρια, και προσδιορίζονται οι επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση και την ταξιδιωτική συμπεριφορά των καταναλωτών.

Το προφίλ και οι προτιμήσεις των τουριστών προβλέπεται να είναι πολυδιάστατα και η ανταγωνιστικότητα των προορισμών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητά τους να προσφέρουν προϊόντα που θα απευθύνονται σε έναν πολυεθνικό πληθυσμό με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home