Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Απειλές για επιθέσεις στην Γαλλία μετά την απαγόρευση της μπούρκας


Δύο απειλές για βόμβα ανησύχησαν το βράδυ της Τρίτης τους κατοίκους του Παρισιού. Ο πύργος του Άιφελ και ο σταθμός Σεντ Μισέλ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας εκκενώθηκαν μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας, με αξιωματούχους να εκτιμούν ότι η απαγόρευση της μπούρκας κάνει τη Γαλλία στόχο ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων.

Η αστυνομία στο Παρίσι εκκένωσε το βράδυ της Τρίτης τον Πύργο του Άιφελ μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πολυσύχναστο μνημείο.

Εκκενώθηκε επίσης το παρακείμενο πάρκο, Σαμ ντε Μαρς.

Στη ευρύτερη περιοχή του Πύργου βρίσκονταν πάνω από 2.000 άνθρωποι οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς προβλήματα.

Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.



Λίγο αργότερα εκκενώθηκε ο σταθμός Σεντ Μισέλ της γραμμής εξπρές του μετρό που βρίσκεται κοντά στη Νοτρ Νταμ στο κέντρο του Παρισιού, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα.

Δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τις απειλές.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, εξαιτίας απειλών από την Αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μάγκρεμπ, μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός TF1.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας δήλωσε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης σε γαλλικό έδαφος δεν ήταν ποτέ πριν υψηλότερος.

Ο Μπερνάρ Σκαρτσίνι δήλωσε στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche ότι η ιστορία της Γαλλίας ως αποικιοκρατικής δύναμης στη βόρεια Αφρική, η στρατιωτική παρουσία της χώρας στο Αφγανιστάν και η απαγόρευση της μπούρκας κάνουν τη χώρα «βασικό στόχο» ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων.

Το πρόστιμο για την κάλυψη του προσώπου φτάνει τα 150 ευρώ ενώ μπορεί να επιβληθούν και ποινές που να αφορούν την γαλλική υπηκοότητα της γυναίκας. Πολύ βαριά πρόστιμα, μέχρι 30.000 ευρώ επιβάλλονται στους άνδρες που εξαναγκάζουν τις γυναίκες στο να καλύπτουν το πρόσωπο.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home