Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Σε κρίση ο Θαλάσσιος τουρισμός: Απολύσεις και παροπλισμοί σκαφών

 http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=488523

Βάλτωσε στα γρανάζια της οικονομικής κρίσης ο θαλάσσιος τουρισμός φέτος, απόρροια μεταξύ άλλων της ελλιπούς διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και των αρνητικών μηνυμάτων που διαδόθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου μέσω των τηλεοπτικών δικτύων.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Στελιάτο, πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, οι πελάτες από την Αμερική, που αποτελούν το 80% της αγοράς, "φοβήθηκαν" να πλεύσουν προς την Ελλάδα, αφού επηρεάστηκαν από τα γεγονότα της Αθήνας (απεργίες, επεισόδια κλπ). "Επιτέλους, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα", δήλωσε με νόημα ο κ. Στελιάτος.

Αναφερόμενος στα μεγέθη της αγοράς των επαγγελματικών σκαφών, ο κ. Στελιάτος σημείωσε ότι η φετινή χρονιά για τον κλάδο των επαγγελματικών σκαφών κινείται στα όρια της επιβίωσης του. Αφού έκανε το διαχωρισμό σε ιστιοπλοϊκά, σε μεσαία κρουαζιερόπλοια (έως 49 άτομα) και σε σκάφη με πλήρωμα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 12 άτομα, ο κ. Στελιάτος υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου οδηγούνται σε αφανισμό.

Λειτουργώντας χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας, ελλείψει διαφήμισης, τα ιστιοπλοϊκά φέτος κινούνται με πτώση 10% σε σχέση με πέρυσι, τα μεσαία κρουαζιερόπλοια σημειώνουν πτώση 15%, ενώ σε ναυάγιο οδηγήθηκαν τα σκάφη έως και 12 ατόμων, καθώς η πτώση φτάνει το 80%. Μάλιστα ο κ. Στελιάτος σημείωσε ότι ήδη το προσωπικό έχει απολυθεί και 11 σκάφη ήδη έχουν παροπλιστεί.

Σε ερώτηση για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Στελιάτος διακρίνει αχτίδα αισιοδοξίας. "Επιτέλους θα έχουμε ένα σημείο όπου θα μπορούμε οι επαγγελματίες του κλάδου να επιλύουμε τα δικά μας θέματα. Μάλιστα σημείωσε το γεγονός ότι ο νέος υπουργός κ. Διαμαντίδης είναι γνώστης της θαλάσσιας πραγματικότητας".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home