Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Διέκοψε τις πτήσεις της για Ιωάννινα η Aegean

 Διέκοψε τις πτήσεις της για Ιωάννινα η Aegean

Προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις με αεροπλάνο

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς και από τα Γιάννενα, καθώς μόνο δύο πτήσεις εκτελεί καθημερινά η Olympic Air, ενώ η Aegean διέκοψε τις πτήσεις της.

Αιτία των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας των επιβατών είναι η κατασκευή ενός νέου τροχόδρομου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που θα συνδέει το διάδρομο προσγειώσεων/απογειώσεων με την πίστα στάθμευσης αεροσκαφών. Με τους ισχύοντες κανονισμούς, όταν δίπλα στο διάδρομο γίνονται έργα, μειώνεται ο διάδρομος για τα αεροσκάφη και στην περίπτωση των Ιωαννίνων, χρησιμοποιούνται μόνο τα 1.300 μέτρα του από το συνολικό μήκος των 2.400 μέτρων. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αegean διέκοψε τις πτήσεις της, δεδομένου ότι δεν έχει πλέον στο στόλο της τα ελικοφόρα ATR-72 που είχε μισθώσει το καλοκαίρι από ισπανική εταιρεία και τα δικά της αεροσκάφη χρειάζονται ολόκληρο το μήκος του διαδρόμου για τις προσγειώσεις τους. Το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο δεν έχει ανακοινωθεί, αν και το συνολικό του μήκος δεν ξεπερνά τα 60 μέτρα.

Από την πλευρά της, η Olympic Air σχεδίασε μια τρίτη νυχτερινή πτήση για τα Γιάννενα, αλλά αυτή θα αρχίσει να εκτελείται στα τέλη Οκτωβρίου. Μέχρι τότε η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχίζεται αφού σχεδόν όλες οι πτήσεις είναι υπερπλήρεις. Κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία στα Γιάννενα είναι προγραμματισμένα μεγάλα συνέδρια με χιλιάδες συνέδρους και οι διοργανωτές τους προβληματίζονται για τη μεταφορά των συμμετασχόντων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home