Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Μείωση κατά 9% εμφάνισε το τουριστικό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρα στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου

 http://4.bp.blogspot.com/_QV3x8VJPFis/TJ9CnBykRSI/AAAAAAAAAcU/MBM8WSKgAbA/s1600/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1.jpg

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας μέχρι το τέλος Ιουλίου οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν κατά 473 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2009, υποχωρώντας στα 4,8 δισ. ευρώ από 5,2 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Συγκριτικά, με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2008 τα τουριστικά έσοδα υπολείπονται την ίδια περίοδο φέτος κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Η μείωση των εισπράξεων αποτυπώνει τη μεγάλη κρίση την οποία διέρχεται ο ελληνικός τουρισμός. Σε αντίθεση με την Ελλάδα οι ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Ισπανία κ.ά. καταγράφουν αύξηση κατά τη φετινή σεζόν στις τουριστικές τους εισπράξεις.
Ακόμη και τον Ιούλιο τα έσοδα κινήθηκαν κάτω από 2 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,7%. Αντίθετα, οι δαπάνες των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 5,5% φθάνοντας σε 212,3 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, οι δαπάνες των Ελλήνων, φέτος, στο εξωτερικό ξεπέρασαν και τις δαπάνες των 205,9 εκατ. ευρώ που είχαν πραγματοποιήσει τον αντίστοιχο μήνα του 2008.
H Aθήνα
Στο μεταξύ, τη χειρότερη πληρότητα (57,7%), την πέμπτη φθηνότερη μέση τιμή (109,36 ευρώ) και έσοδα ανά δωμάτιο μειωμένα κατά 6,1% εμφανίζει η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.
Σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Αττικής-Αθηνών και την Gbr Consulting, ειδικά τον Αύγουστο η μείωση της μέσης πληρότητας στα ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων της Αθήνας έφθασε σε ποσοστό 11,7%, διαμορφούμενη στο 54%. Το μέσο έσοδο ανά δωμάτιο μειώθηκε κατά 13,2% στα ξενοδοχεία 3 αστέρων, 26,2% στα 4 και 24,7% στα 5 αστέρων. Η Ενωση σημειώνει ότι η τουριστική κίνηση Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου θα κρίνει το μέγεθος των απωλειών για το σύνολο του έτους, τις οποίες η ΕΞΑ-Α υπολογίζει στο 8% (πέρσι ήταν 17,8%).
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home