Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

7.000 τουρίστες παγιδεύτηκαν και πάλι στο Μάτσου Πίτσου!



Μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έγιναν τον Μάρτιο στον γνωστό αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου τώρα ήρθαν οι απεργιακές... “πλημμύρες”

Περίπου 7.000 τουρίστες αποκλείστηκαν στον δημοφιλή προορισμό Κούσκο στο Περού, όπου βρίσκεται και το Μάτσου Πίτσου, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα σχεδιαζόμενο αρδευτικό έργο.

Ανάμεσα στους τουρίστες που αποκλείστηκαν ήταν και περίπου 3.000 παραθεριστές οι οποίοι σκόπευαν να επισκεφθούν το Μάτσου Πίτσου, δήλωσε η Κάρμεν Αρόσπιδε, πρόεδρος του οργανισμού τουρισμού του Περού. Οι επισκέπτες, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι, δεν ήταν σε θέση να αναχωρήσουν από το Κούσκο, καθώς 1.500 διαδηλωτές απέκλεισαν τους βασικούς οδικούς άξονες διαδηλώνοντας για το σχέδιο άρδευσης Μάχες Σίγουας ΙΙ.

Απεργία σημειώθηκε επίσης σε τοπική εταιρία λεωφορείων ενώ κλειστές έμειναν και αρκετές τοπικές επιχειρήσεις. Καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο αποτράπηκε από την αστυνομία.

Το σχεδιαζόμενο έργο περιλαμβάνει την ανέγερση ενός φράγματος ώστε να εκτραπούν υδάτινοι πόροι προς όφελος τοπικών γεωργικών επιχειρήσεων. Αλλά πολλοί μεσαίοι και μικροί αγρότες στην περιοχή θεωρούν ότι το σχέδιο θα αποβεί σε βάρος τους.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home