Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Εξόφληση των εργολάβων μέσα σε 60 ημέρες

 Εξόφληση των εργολάβων μέσα σε 60 ημέρες



Προβλέπει ο νέος νόμος της ΕΕ

Έναν νέο νόμο, ο οποίος θα υποχρεώνει δημόσιους φορείς και οργανισμούς να πληρώνουν τους εργολάβους μέσα σε 60 ημέρες, πρόκειται να εισάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος της κίνησης αυτής, είναι η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες συχνά δεν πληρώνονται από τους πελάτες τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να απειλούνται με «λουκέτο».

Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ μεταξύ των ευρωβουλευτών, των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να πληρώνουν τόκο 8% επί του λογαριασμού σε περίπτωση που δεν καταβάλουν αυτά που χρωστούν μέσα σε διάστημα 60 ημερών.

Για μικρότερους εργολάβους δημοσίων έργων, δόθηκε προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να εξοφλούνται.
Η συμφωνία αναμένεται ότι θα εγκριθεί επισήμως από το Ευρωκοινοβούλιο τον Οκτώβριο και τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα έχουν στη συνέχεια προθεσμία δύο ετών για να την μεταφέρουν στην εθνική νομοθεσία τους.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρούς πονοκεφάλους σε κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετρητών, στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, όπου δεν είναι ασυνήθιστο οι δημόσιες αρχές να ρυθμίζουν τα χρέη τους ακόμη και έπειτα από 180 ημέρες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home