Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από το Κατάρ, με αξιοποίηση και του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό

 http://3.bp.blogspot.com/_q77hFAdbs3g/TJr45BkOEfI/AAAAAAAAAAs/jY5Hvd9dG88/s1600/8DF.jpg

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, αναμένεται να υπογράψει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως σε ενέργεια, τουρισμό, ακίνητα και ξενοδοχεία.

Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «φιλέτα» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερδα, υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως αξιοποίηση μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Αν και δεν είναι σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, ενώ μπορεί να φτάσει ίσως και το 30%.

Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα।
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home