Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

1,3 εκατ. ευρώ για διαφήμιση της Κρήτης.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSgO3PR6pHYYfravvDgwyZ8ymiYZyD6AuvP0SN1Mifp2Uko3bXuRRec1IzIHY4re1MK318nTk4uyd1M_lueFQapi-Sc1NDgyfYYfL1Q3gQ1VPZodhPcGM-_toRJW_XCj7BGJE8f-kejQw/s1600/images.jpg

Την υλοποίηση στην Κρήτη του πολυπόθητου Ιδρύματος Αριστείας-Καινοτομίας και Εκπαίδευσης για τον Τουρισμό, το οποίο θα προσφέρει όλη εκείνη την τεχνογνωσία που απαιτείται και θα είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος, στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρώην υπουργού Τουρισμού κ. Ν. Σκουλά. Θέμα επίσης της σύσκεψης ήταν ο ορθολογικός προγραμματισμός της νέας τουριστικής περιόδου, ούτως ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος προκειμένου να ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν με τους καλύτερους οιωνούς, όπως και η οικονομική στήριξη του τουρισμού μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Η σύσταση του Ιδρύματος για τον Τουρισμό της Κρήτης υπενθυμίζεται ότι ήταν μια δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στον Άγιο Νικόλαο, όπου και είχε λάβει χώρα το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών, με την Περιφέρεια Κρήτης πλέον να αναθέτει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του νησιού την εκπόνηση της μελέτης για τη μορφή που θα έχει.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη, θα συσταθεί μια επιστημονική επιτροπή και μια επιτροπή παρακολούθησης της συγκεκριμένης μελέτης, μέσα από την οποία οι φορείς θα μπορούν να ενημερώνονται για τα στάδια εκπόνησης της μελέτης. «Πρόκειται για την ίδρυση ενός πανεπιστημιακού φορέα.

Μάλιστα έγινε σύσκεψη με τους πρυτάνεις, στα πλαίσια της οποίας αποφασίστηκε να γίνει μια μελέτη και ζητήθηκε από τους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι να βρούμε εκείνη την κατάλληλη μορφή που θα πρέπει να έχει το Ίδρυμα Αριστείας, το οποίο θα έχει έδρα την Κρήτη και θα έχει πανελλαδική, πανεθνική και υπερεθνική εμβέλεια.

Η δημιουργία του, όπως κανείς αντιλαμβάνεται, αναβαθμίζει την Κρήτη, διότι θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, και παράλληλα θα διεξάγεται μια τεχνογνωσία γύρω από τα θέματα του τουρισμού», τόνισε ο κ. Καρούντζος. Ο ίδιος επίσης, αναφερόμενος στο πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αυτή, είπε: «Θα προσπαθήσουμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Δεκέμβρη. Πρέπει να χαράξουμε μια συγκεκριμένη πολιτική στον τουρισμό.

Η ναυαρχίδα της ανάπτυξης στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι ο τουρισμός και ειδικά η Κρήτη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό». Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε επίσης τους φορείς για τις προθέσεις της Περιφέρειας να συμβάλει οικονομικά μέσω του ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά την τουριστική προβολή του νησιού για την επόμενη τουριστική περίοδο. «Υπάρχει ένα κονδύλι από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που αναφέρεται στην τουριστική προβολή και αυτό θα πρέπει να το εστιάσουμε στη μορφή της τουριστικής προβολής, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε, έτσι ώστε μέσα στον Απρίλιο να υλοποιηθεί και να κάνουμε, κατά κάποιο τρόπο, πιο οργανωμένη την πολιτική μας πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Πρόκειται περίπου για ένα 1.300.000 ευρώ και για το λόγο αυτό και θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε, καθώς δεν μπορούμε μόνο να αρκεστούμε σε μια διαφημιστική καμπάνια. Θα συνθέσουμε λοιπόν την πρότασή μας από κοινού με τους φορείς και θα την καταθέσουμε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, με τον οποίο έχουμε μια συνεργασία.

Πιστεύουμε ότι η πρόταση αυτή θα προχωρήσει και θα είμαστε σε θέση να ενεργοποιήσουμε αυτά τα κονδύλια», ανέφερε ο κ. Καρούντζος.Παράλληλα ο ίδιος επισήμανε ότι «η τουριστική περίοδος τελειώνει και μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο πρέπει να σχεδιάσουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβουμε, έτσι ώστε να πιάσει τόπο ένα σημαντικό κεφάλαιο που υπάρχει για την τουριστική προβολή, με προτάσεις που θα ιεραρχηθούν από τους ίδιους τους φορείς», είπε ο κ. Καρούντζος.
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home