Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ξαπλώστρες από... χρυσάφι των 300 ευρώ στη Μύκονο!




Πολλά έχουμε ακούσει φέτος για τις τσουχτερές τιμές που συνάντησαν στα ελληνικά νησιά οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Αλλά 300 ευρώ για μία ξαπλώστρα και ομπρέλα είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Ανάμεσα στα αγαθά "πολυτελείας" συγκαταλέγονται πλέον de facto και οι ξαπλώστρες στις παραλίες, των οποίων οι τιμές κινούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά σε διψήφια νούμερα. Και αν θεωρούμε τιμές του επιπέδου των 12 ή 16 ευρώ υπερβολικές, τί να πούμε και για τα 300 (!) ευρώ που κοστολογούνται οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που βρίσκονται "πρώτο τραπέζι θάλασσα" όπως καταγγέλλει μόνιμος κάτοικος της Μυκόνου.



Πάρα την οδηγία του Δημάρχου της Μυκόνου κ.Θαννάση Κουσαθανά προς τους επιχειρηματίες του νησιού να συγκρατήσουν τιμές στα 10 ευρώ φαίνεται πως τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και η πιο φθηνή ξαπλώστρα στην Μύκονο κοστίζει 12 ευρώ.

Ψαρού, Ορνός, Παράγκα, Καλό Λιβάδι οι πιο φημισμένες παραλίες και οι τιμές ποικίλουν αναλόγως την ''θέση'' της ξαπλώστρας ξεκινώντας από τα 12 ευρώ φτάνοντας μέχρι και τα 16 ευρώ. Καλέσαμε σε γνώστη παραλία της Μυκόνου για να κάνουμε κράτηση και έκπληκτοι ακούσαμε την υπεύθυνη της παραλίας να μας λέει πως δεν θυμάται ακριβώς αν έχει η ξαπλώστρα 12 ή 14 ευρώ.



Η τουριστική κίνηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πεσμένη και κάπως πρέπει να βγουν τα''σπασμένα''. Οι Έλληνες κάνουν στροφή στον τρόπο ζωής και προτιμούν πιο οικονομικές λύσεις, καφές και σνάκ από το σπίτι και φυσικά αμμουδιά και ψάθα αντί ξαπλώστρας,.

Τα τελευταία χρόνια η υπερτιμήσεις των αγαθών και των υπηρεσιών στους τουριστικούς προορισμούς ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και οι Έλληνες πλέον λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους είναι πιο προσεκτικοί και αυστηροί στις δαπάνες τους.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home