Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Αεροσυνοδός µε... μακρύ χέρι!

 Το ταξίδι είναι μεγάλο. Οι επιβάτες του αεροπλάνου κοιμούνται. Όμως κάτι πρόκειται να συμβεί!

Στην πρώτη θέση, µια αεροσυνοδός σκύβει από πάνω τους και κλέβει χρήµατα και τιµαλφή. Δεν είναι µια συνηθισµένη εικόνα, δεν είναι όµως και δύσκολο να τη φανταστεί κανείς. Αλλωστε, όπως φαίνεται, επαναλήφθηκε πολλές φορές σε αεροσκάφη της Αir France.

Η Λούσι Ρ., η 47 ετών αεροσυνοδός της γαλλικής εταιρείας συνελήφθη την Παρασκευή µόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο της στο αεροδρόµιο Σαρλ ντε Γκωλ προερχόµενο από Τόκιο, µε την κατηγορία ότι έχει κλέψει χιλιάδες ευρώ, κοσµήµατα και πιστωτικές κάρτες από κοιµισµένους επιβάτες. Η γυναίκα, το επίθετο της οποίας δεν δόθηκε στη δηµοσιότητα, παραδέχθηκε ότι προέβη στις κλοπές αυτές σε τουλάχιστον 26 πτήσεις µεγάλης διάρκειας. Η αστυνοµία όµως υποπτεύεται ότι η αεροσυνοδός προέβη στην προσφιλή της τακτική σε τουλάχιστον 142 πτήσεις από τον Ιανουάριο µέχρι σήµερα.

Την ώρα που η Αir France αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, σκεπτόµενη τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει εν µέσω κρίσης στις πτήσεις της η είδηση αυτή, εκπρόσωπος της αστυνοµίας περιέγραψε την κυρία Ρ. ως «σύγχρονο Αρσέν Λουπέν». «Επέλεγε να εργάζεται κυρίως σε βραδινές πτήσεις, ώστε όταν οι επιβάτες κοιµούνται να µπορεί να κλέβει πιο άνετα χρήµατα και κοσµήµατα» δήλωσε ο Φρανσίς Νεµπό, στέλεχος της αστυνοµίας. «Δήλωσε ότι προχώρησε στις κλοπές επειδή είχε µεγάλα οικονοµικά προβλήµατα. Είναι πολύ πιθανόν καθώς περνούσε ο καιρός και έκλεβε όλο και περισσότερα πιστεύοντας ότι βρήκε µια πηγή εύκολου χρήµατος».

Η κυρία Ρ. ανακάλυψε ότι οι πιο επικερδείς πτήσεις ήταν εκείνες που προέρχονταν από την Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες συνήθως προτιµούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό µε µετρητά παρά πιστωτικές κάρτες και εκείνη πάντα προτιµούσε  για ευνόητους λόγους  να κλέβει τους επιβάτες της πρώτης θέσης. Η αστυνοµία αρχικά υποπτευόταν για τις κλοπές τις «συµµορίες ιπτάµενων κλεφτών» που συχνά ταξιδεύουν από τη Λατινική Αµερική. Οι κλοπές της κυρίας Ρ. ήρθαν σιγά σιγά στο φως της δηµοσιότητας καθώς τα θύµατα συχνά δεν τις συνειδητοποιούσαν παρά µόνο όταν έψαχναν χρήµατα για να πληρώσουν το ταξί.

Η έρευνα για τις κλοπές άρχισε τον Ιανουάριο όταν πέντε ιάπωνες τουρίστες δήλωσαν ότι έχασαν συνολικά 4.000 ευρώ σε πτήση από το Τόκιο στο Παρίσι. Χρειάσθηκε να περάσουν µήνες για να συνδεθούν οι κλοπές µε τη συγκεκριµένη αεροσυνοδό που, όπως λένε οι συνάδελφοί της, «ζούσε πολύ πιο πλούσια από όσο δικαιολογούσε ο µισθός της». Σε έρευνα στο διαµέρισµά της στη Ρουέν βρέθηκαν πιστωτικές κάρτες και αποδείξεις για κοσµήµατα  µεταξύ των οποίων διαµαντένια δαχτυλίδια  που είχε ανταλλάξει σε ενεχυροδανειστήριο. Η αεροσυνοδός αντιµετωπίζει ποινή κάθειρξης έως πέντε χρόνια και πρόστιµο 75.000 ευρώ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home