Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Κι άλλο χτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό

 Πρόκειται για μια από τις χειρότερες χρονιές του ελληνικού τουρισμού. Όμως κάποιοι φαίνεται πως ετοιμάζονται να του δώσουν την χαριστική βολή.

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε στα πλοία όπου αρκετά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον άρον τα ελληνικά λιμάνια τώρα έρχονται τα αεροδρόμια.

Η ταλαιπωρία λόγω των καθυστερήσεων στις πτήσεις ξεκίνησε από την Τετάρτη και όλα δείχνουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Από την Κυριακή προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενώ αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στην εβδομάδα.

Όπως λένε οι ίδιοι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε αυστηρή τήρηση της «χωρητικότητας του ελληνικού εναέριου χώρου». Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων σε ένα πλαίσιο χρόνου κάποιων λεπτών. Έτσι λόγω του καλοκαιριού και της αύξησης των ταξιδιών και των πτήσεων θα υπάρξει αρκετή ταλαιπωρία των επιβατών που θα αναγκαστούν να φεύγουν ή να φτάνουν στην χώρα μας με αρκετή καθυστέρηση από μερικά λεπτά έως και ώρες! Και μάλιστα σε μια δύσκολη τουριστική περίοδο για την Ελλάδα.

Οι ελεγκτές διεκδικούν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα και τη μη περικοπή των μισθών τους, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ισχύει ήδη σε όλους τους κλάδους του δημοσίου!

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων προκαλεί η απόφαση της Ένωσης Εναέριας Κυκλοφορίας για 24ωρες κυλιόμενες απεργίες από την Κυριακή 25 Ιουλίου.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, κάτι τέτοιο εν μέσω του καλοκαιριού «θα βάλει την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ΄αυτήν την τόσο άσχημα τουριστική χρονιά».

Ακόμα, επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων των ελεγκτών και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων στο παρελθόν, όπως των ναυτικών και των εργαζόμενων στα μουσεία, «τέτοιες κινητοποιήσεις ακυρώνουν όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τουριστικές επιχειρήσεις για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμα δυνατόν να περισωθεί».

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων απευθύνει έκκληση να μην πραγματοποιηθεί η απεργία, καθώς ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον «για να αντέξει και αυτό το χτύπημα».

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσέφυγε στα δικαστήρια κατά των κινητοποιήσεων των ελεγκτών. Η απόφαση αναμένεται σήμερα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home