Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Καλοκαιρινό αφιέρωμα "Ζάκυνθός" γνωρίστε το Φιόρε του Λεβάντε

 http://www.xn--mxajhhpn2am.net/zakynthos-photos/zakynthos.jpg




Σύμφωνα με τον Όμηρο, από τους πρώτους κάτοικους του νησιού ήταν ο Βασιλιάς Ζάκυνθος, γιος του Βασιλιά της Τροίας Δάρδανου, οι οποίοι έφτασαν εδώ μεταξύ 1500 και 1600 π.Χ.. Στη συνέχεια το νησί κατοικήθηκε από τους Αρκάδες, των οποίων ο πολιτισμός αναπτύχθηκε παράλληλα με την αξιοποίηση του γόνιμου εδάφους. Αυτοί ίδρυσαν αποικίες, όπως η γνωστή Zakantha στην Ισπανία, της οποίας ο πολιτισμός ήκμασε για περισσότερο από έναν αιώνα όταν καταστράφηκε από τον Αννίβα το 218 π.Χ.. άλλη αποικία τους ήταν οι Κοντόνιες στην Κρήτη.

Στη συνέχεια η Ζάκυνθος κατακτήθηκε από τον Βασιλιά Άρκισο της Κεφαλονιάς και αργότερα από τον πασίγνωστο Οδυσσέα.
Μετά την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη και με διαμεσολάβηση του Νεοπτόλεμου, υπογράφηκε η συνθήκη αυτονομίας και δημοκρατίας στο νησί, η πρώτη στον Ελληνικό χώρο.
Τον 6ο αιώνα π.Χ., κυκλοφόρησε το άργυρο νόμισμα , στο οποίο απεικονίζεται ο Απόλλων τρίποδος.

Κατά τη διάρκεια του Περσικού πολέμου η Ζάκυνθος παρέμεινε ουδέτερη, αλλά στην μάχη των Πλαταιών έλαβε μέρος κατά των Περσών, που τους έστειλαν πίσω στην Ασία.
Από το 455 π.Χ. ήταν Ζακύνθου συμμάχησε με τους Αθηναίους και Κερκυραίους, που αντιμετώπισαν μαζί τους Κορίνθιους.
Μετά την ήττα των Αθηναίων στη Σικελία, η Ζάκυνθος κατακτήθηκε από τους Λακεδαιμονίους, οι οποίοι επέβαλαν ολιγαρχικό καθεστώς. Αργότερα, οι κάτοικοι του νησιού εξεγέρθηκαν και επαναπροσδιορίζονται σε δημοκρατία.

Σήμερα η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί στο Ιόνιο, το πράσινο νησί της ποίησης, στο τραγούδι και στην αγάπη, η πατρίδα του Δ. Σολομού, του συγγραφέα του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας αλλά επίσης και του Άγιου Διονύσιου, του προστάτη Άγιου. Πλούσια στην ομορφιά και στην παράδοση, και ιστορικός και πολιτιστικός, η Ζάκυνθος είναι ιδανική για οποιονδήποτε ταξιδιώτη με ερευνητική διάθεση.

Όταν το καράβι φτάσει στο λιμάνι, ειδικά τη νύχτα, αισθάνεσαι σαν να μπαίνεις στο λιμάνι της Βενετίας. Από την μια πλευρά θα δεις τις φωτισμένες καμπάνες του Καθεδρικού ναού Αγίου Διονυσίου και από την άλλη πλευρά τη γραφική πόλη με τον δρόμο που πηγαίνει στο λόφο της Μπόχαλης (2χμ) και το Ενετικό Φρούριο (3χμ). Η θέα του λιμανιού και της πόλης από πάνω είναι απλά συναρπαστική και ακόμα πιο ευχάριστη όταν κάθεστε σε μια από τις πολλές υπαίθριες καφετέριες ή τοπικές ταβέρνες.

Βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια από 20 € πατώντας εδώ 


http://www.stefaniahotel.com/zakynthos/zakynthos.jpg
Ναυάγιο

Η κοιλότητα λαθρεμπόρων επίσης γνωστό ως Ναυάγιο είναι η πιο δημοφιλής παραλία στο νησί αν όχι στην Ελλάδα. Στα βορειοδυτικά του νησιού πάνω από 20 χρόνια πριν, μια παράνομη διακίνηση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων ναυάγησε και πλημμύρισε στην παραλία διαμορφώνοντας το ναυάγιο. Στην αμμώδης και χαλικώδης παραλία έχεις πρόσβαση μόνο με τη βάρκα

http://www.wcl.ee.upatras.gr/ph_gr/gr_6.jpg

Μπλε σπηλιές

Ανακαλύφθηκαν το 1897 οι Μπλε Σπηλιές βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου όχι μακριά από το Σκοινάρι. Διάσημες για την εκπληκτική σκιά τους και τη βραχώδη δομή τους είναι σίγουρα το μέρος για να πάρετε την κάμερα και να είστε όλη μέρα έξω

http://www.villa-phoenix.com/images/pics/keri-lake-zakynthos-19.jpg

Μαραθονήσι

Το μικρό ακατοίκητο νησί,  Μαραθονήσι, βρίσκετε απέναντι από την τοποθεσία Κερί και είναι προσιτό μόνο με το καράβι. Η εκπληκτική πρασινάδα, η θαυμάσια πέτρινη δομή, οι σπηλιές και οι όμορφες αμμώδης παραλίες θα σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι σε ένα νησί στο παράδεισο...

http://www.dalyan.ribiru.com/wp-content/uploads/2010/04/caretta-caretta2.jpg

Καρέτα-Καρέτα θαλάσσια χελώνα

Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα όπου η χελώνα (Καρέτα-Καρέτα) έχει φωλιά και η Ζάκυνθος είναι η πιο ενδιαφέρον περιοχή στην οποία φωλιάζει στη Μεσόγειο. Το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου αντικειμενικά προστατεύει το φυσικό περιβάλλον...
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Next previous home