Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Η μόδα της παραλίας κρύβει παγίδες


Ποιες μικρές λεπτομέρειες πρέπει να προσέξετε πριν πάτε στην παραλία....

Σαγιονάρες ή ψηλοτάκουνα πέδιλα; Μαγιό ολόσωμο ή μικροσκοπικό μπικίνι; Μικρή ή μεγάλη τσάντα για τις καθημερινές μετακινήσεις; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις στυλιστικές απορίες που έχουν οι καταναλώτριες, τις οποίες καλούνται να απαντήσουν πριν από τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις.

Η ηλιοθεραπεία στην παραλία και οι βουτιές στη θάλασσα θέλουν το... μαγιό τους. Όπως εξηγεί στα “Νέα”, η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, η επιλογή του μαγιό θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. «Κι αυτό γιατί ένα συνθετικό μαγιό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, καθώς τα συνθετικά υλικά αυξάνουν τον αριθμό των βακτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κολπίτιδες και φλεγμονές στη βάλανο. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να επιλέγονται βαμβακερά ή να αλλάζονται τα συνθετικά μαγιό αμέσως μετά τις βουτιές».

Δεν είναι όμως το μόνο που θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές. Πολλά μαγιό έχουν αγκράφες ή μεταλλικά κλιπ. «Αυτά περιέχουν νικέλιο και πολλοί είναι αλλεργικοί σε αυτό χωρίς να το γνωρίζουν. Μάλιστα ο ιδρώτας και η υψηλή θερμοκρασία του σώματος αυξάνουν την πιθανότητα να εκδηλωθεί δερματίτιδα και να απορροφηθεί το μέταλλο στον οργανισμό» σημειώνει η δερματολόγος.

Οσο για το μέγεθος που θα πρέπει να έχει το μαγιό; Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα μικροσκοπικά μαγιό μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους τα φορέσουν. «Υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν τα μικροσκοπικά μαγιό προκειμένου να μαυρίσουν καλύτερα. Αυτή η πρακτική όμως ενέχει τον κίνδυνο εγκαυμάτων στα σημεία που άλλοτε ήταν καλυμμένα και τώρα αποκαλύπτονται στον ήλιο- κυρίως η περιοχή του στήθους», λέει η κ. Λαμπρινοπούλου.

Τα αποκαλυπτικά ενδύματα

Η μόδα και η ζέστη πολύ συχνά επιτάσσουν να φορούν οι γυναίκες όλο και λιγότερα και πιο ελαφρά ρούχα. Αυτό όμως, όπως τονίζει ο ορθοπεδικός Γιώργος Κατσιφαράκης, μπορεί να είναι παγίδα. «Κι αυτό γιατί επιλέγουν ενδύματα που αφήνουν ακάλυπτα πολλά σημεία, ωστόσο τις περισσότερες ώρες βρίσκονται σε χώρους με δυνατό κλιματισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι νευραλγίες, οι πόνοι στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα να είναι πολύ έντονοι».



Τα πέδιλα δεν είναι πάντα ασφαλή

Τα παπούτσια, όπως λένε οι ειδικοί, δεν αρκεί να ικανοποιούν την αισθητική, θα πρέπει να πληρούν και ορισμένες προδιαγραφές. «Τα πέδιλα και τα σανδάλια είναι ευκολοφόρετα, όχι όμως πάντα ασφαλή. Επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και είναι ασταθή εάν δεν έχουν δεσίματα στον αστράγαλο. Πάντοτε δε θα πρέπει να είναι ανατομικά» λέει ο ποδολόγος Εμμανουήλ Αρβανιτάκης. Από την άλλη, η καθημερινή χρήση ψηλοτάκουνων καλοκαιρινών παπουτσιών- άνω των 5 πόντων- αυξάνει κατά πολύ τις πιέσεις κάτω από το πέλμα, αδυνατούν κάποιοι μύες και δημιουργούνται γαμψά δάχτυλα. «Γι΄ αυτό και προτείνουμε τα παπούτσια με τακούνι από 2,5 έως 3 εκατοστά».

Παράλληλα, όπως προσθέτει ο κ Αρβανιτάκης, ακόμη και η συχνή εναλλαγή ψηλοτάκουνων- φλατ παπουτσιών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. «Το βράδυ φορούν τα ψηλοτάκουνα για αρκετές ώρες και την υπόλοιπη μέρα εκείνα με την ίσια σόλα. Αυτές οι απότομες αλλαγές επιβαρύνουν τους μυς του ποδιού. Μέτρο ανακούφισης θα μπορούσε να είναι οι διατατικές ασκήσεις στον αχίλλειο τένοντα πριν να αλλάξουν... ύψος στο παπούτσι».


Προσοχή στο πεντικιούρ και τα τατουάζ

Τα περιποιημένα κάτω άκρα είναι κυρίως για τις γυναίκες προτεραιότητα πριν φύγουν για διακοπές. Ετσι, μία επίσκεψη σε κάποιο κέντρο αισθητικής για πεντικιούρ είναι επιβεβλημένη προτού δοκιμάσουν τα σανδάλια και τα πέδιλά τους. Ακόμη όμως κι αυτή η περιποίηση μπορεί να αποδειχθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, επικίνδυνη.

«Η μόδα θέλει τα νύχια στα πόδια στρογγυλεμένα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται όλη η περιοχή του νυχιού. Ετσι, τα μικρόβια εισχωρούν από τα σημεία που είναι «ελεύθερα».

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως οι ονυχομυκητιάσεις είναι συχνότερες στις γυναίκες. Αυτό που συμβουλεύουμε είναι να κάνουν πεντικιούρ, ωστόσο το σχήμα του νυχιού να είναι τετράγωνο, να μην κόβουν τα πετσάκια και να μην τα λιμάρουν από την επάνω πλευρά» λέει η κ. Λαμπρινοπούλου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το καλοκαίρι θέλουν να...

διακοσμήσουν το σώμα τους με τατουάζ. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν τατουάζ από χένα, ωστόσο οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί. «Λέμε «ναι» στο τατουάζ από φυσική χένα όταν αυτό γίνεται σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο και όχι στην παραλία. Θα πρέπει να έχει καφεκόκκινο χρώμα και όχι μαύρο, γιατί διαφορετικά οι αλλεργίες είναι συχνό φαινόμενο» συμπληρώνει.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Τα Νέα"
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home