Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Να δοθεί παράταση για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Γαύδου ζητά η ΤΕΔΚ Χανίων

 http://www.creta-info.gr/images/photos/Sougia-Beach2.JPG



Να παραταθεί ως τις 31 Οκτωβρίου το σημερινό καθεστώς που διέπει τους όρους μεταφοράς επιβατών και να μην προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας που δεν επιτρέπει στα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ να εκτελούν δρομολογια από και προς τη Γαύδο, ζήτησε με επείγον έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Χανίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι προκειμένου να ενισχύσει το αίτημα των κατοίκων και του κοινοτικού συμβουλίου Γαύδου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ δόθηκαν διευκρινήσεις αναφορικά με τους περιορισμούς που θέτει η νέα κοινοτική οδηγία, ενώ έγιναν προτάσεις προκειμένου η Γαύδος να συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες και παράλληλα οι κάτοικοί της να μπορούν να εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Λευτέρης Παπαδερός, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της έκτακτης συνεδρίασης, τόνισε:

"Αποφασίσαμε ότι πρέπει να ζητήσουμε την κατ' εξαίρεση παράταση της εφαρμογής αυτής της οδηγίας μέχρι 31 Οκτωβρίου. Θα στείλουμε την απόφασή μας άμεσα στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας και Ναυτιλίας ώστε να προηγηθεί της συνάντησης που θα γίνει με τον πρόεδρο της Γαύδου και να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον μέσο πίεσης" .

Ο πρόεδρος της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Νοτιοδυτικής Κρήτης Γιάννης Μπραουδάκης εξήγησε ότι τα πλοία που μέχρι σήμερα κάλυπταν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Γαύδου, με τη νέα οδηγία, καθίστανται ακατάλληλα για μεταφορά άνω των δώδεκα επιβατών.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε το οχηματαγωγό πλοίο δρομολογώντας το μέσω Αγίας Ρουμέλης για να μη διακοπεί η τροφοδοσία, αλλά για ένα μόνο μήνα. Αυτή τη στιγμή η ζημιά είναι μεγάλη, το κόστος για μας είναι υψηλό" υπογράμμισε ο κ. Μπραουδάκης.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home