Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Κάντε τον γύρο της Ελλάδας με 300 ευρώ ...


Πώς ο "oικολογικός" τουρισμός, μπορεί να εξελιχθεί σε ανεπανάληπτη εμπειρία...

Για να κάνει το γύρο του κόσμου, ο Φιλέας Φογκ χρειάστηκε να διαθέσει 80 μέρες, να στοιχηματίσει μια περιουσία 20.000 βρετανικών λιρών και να επιβιβαστεί σε κάθε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο, είτε αυτό ήταν ατμόπλοιο είτε τρένο είτε ελέφαντας !

Για να κάνει το γύρο της Ελλάδας, ο Κώστας Μαρτζέκης θα χρειαστεί περίπου 20 ημέρες, μόλις 300 ευρώ, 60 μπουκάλια νερό κι ένα και μοναδικό μέσο: το ποδήλατό του.

Ο 31χρονος Κώστας θα ξεκινήσει το ταξίδι του τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου από το Βαρδάρη Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει γύρω στις 14 Αυγούστου, αφού πρώτα διανύσει 1.700 χιλιόμετρα και περάσει από τουλάχιστον 33 πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας.

Κάθε μέρα υπολογίζει ότι θα ποδηλατεί απόσταση 80 χλμ-140 χλμ, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις προσωπικές αντοχές του.

Στο ποδήλατό του θα έχει εφόδια βάρους 15 κιλών, μεταξύ των οποίων ξηρά τροφή για έκτακτες ανάγκες, ένα φαρμακείο και τη μικρή σκηνή, στην οποία θα διανυκτερεύει.
Στο δρόμο, ελπίζει να γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και να βρει έστω περιστασιακούς συνοδοιπόρους στην πορεία του, κυρίως ανάμεσα στους τουρίστες (σχεδόν αποκλειστικά ξένους), που γυρίζουν την Ελλάδα με ποδήλατο.

Άλλωστε, η προώθηση του λεγόμενου «ποδηλατικού τουρισμού», που στην Ελλάδα είναι ακόμη σχεδόν άγνωστο είδος, αλλά στο εξωτερικό είναι διαδεδομένος ακόμη και μεταξύ ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του ταξιδιού του.

«Κάνοντας τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, θέλω να δείξω πώς με πολύ λίγα χρήματα, 300 ευρώ στην περίπτωσή μου, μπορείς να διανύσεις χιλιάδες χιλιόμετρα και να γυρίσεις πολλά υπέροχα μέρη. Πρώτος στόχος μου είναι, με άλλα λόγια, η διάδοση του ποδηλατικού τουρισμού. Ο δεύτερος λόγος του ταξιδιού μου είναι προσωπικός, ένα προσωπικό στοίχημα, θέλω να δω αν θα τα καταφέρω. Κι ο τρίτος είναι να γνωρίσω ανθρώπους και συνήθειες από όλα τα μέρη της Ελλάδας», υπογραμμίζει. Γι' αυτό άλλωστε, παρέα του στο ταξίδι του θα είναι ο φωτογραφικός φακός, ώστε να αποτυπώσει διάφορες περιοχές της χώρας, σε ένα φωτογραφικό κολάζ-αφιέρωμα για όλη την Ελλάδα.

«Φοβάσαι;», τον ρωτάμε, έχοντας κατά νου τις συνθήκες στους ελληνικούς δρόμους και ιδίως το παράδειγμα του 70χρονου τότε Βρετανού ποδηλάτη Ίαν Χίμπελ, που γύριζε ήδη τον κόσμο με το ποδήλατό του επί 40 ολόκληρα χρόνια, προτού ένα αυτοκίνητο τον χτυπήσει θανάσιμα και τον εγκαταλείψει αβοήθητο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας το 2008.

«Φοβάμαι, αλλά ταυτόχρονα μού αρέσει αυτό το συναίσθημα της φυγής», σημειώνει και προσθέτει ότι το προσωπικό του "μότο" για τη ζωή είναι: «βγες έξω από τη σπηλιά, μόνο έτσι θα ανακαλύψεις τη φωτιά».

Πάντως, έχει πάρει τα μέτρα του, αφού στη διαδρομή του θα αποφύγει τους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους και θα κινείται σε άσφαλτο μεν, αλλά κυρίως σε παλιές εθνικές οδούς και επαρχιακό δίκτυο, χωρίς υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους και μεγάλες ταχύτητες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home