Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Αλλαξε ρότα λόγω απεργίας το “Ζενίθ” - Δεν θα έρθει Πειραιά και θα πάει Μάλτα!


Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό και τον εμπορικό κόσμο της χώρας αποτελεί η...

απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου «Ζenith» να μην καταπλεύσει το πλοίο τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά.



Την απόφαση επιβεβαίωσε ο τουριστικός πράκτορας του κρουαζιερόπλοιου, αποδίδοντας την απόφαση στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.



Το Zenith που μεταφέρει 1.500 Ισπανούς θα δέσει στη Μάλτα. Όπως αναφέρει η κ. Ιωάννα Δογάνη, που εκπροσωπεί το κρουαζιερόπλοιο στην Ελλάδα, η εταιρεία θα κάνει άλλη μία απόπειρα να δέσει στον Πειραιά την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Ιουνίου και αν το πλοίο αντιμετωπίσει και τότε πρόβλημα θα αλλάξει οριστικά το δρομολόγιο του.

Το Zenith είχε προγραμματίσει για φέτος 33 προσεγγίσεις στο λιμάνι του Πειραιά, από τα μέσα Μαρτίου.


Σύμφωνα με την ΠΝΟ, «το κρουαζιερόπλοιο «Zenith» αποτελεί «δούρειο ίππο συμφερόντων, προκειμένου να καθιερωθεί και στην Ελλάδα κρουαζιέρα από πλοία, στα οποία εργάζονται ναυτικοί χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, με πολύ χαμηλούς μισθούς και ανασφάλιστοι».


Να σημειωθεί ότι ο εμπορικός κόσμος, οι εστιάτορες του κέντρου των Αθηνών και οι καταστηματάρχες τουριστικών ειδών της περιοχής, ετοίμαζαν εκδηλώσεις όπου θα προσέφεραν στους τουρίστες και από ένα τριαντάφυλλο γα να δείξουν «πόσο φιλόξενη χώρα είναι η Ελλάδα.

Ωστόσο, ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 6 χιλιάδες επιβάτες από άλλα 5 κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την ίδια ημέρα στον Πειραιά, επισημαίνει η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.


Με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού Λούκα Κατσέλη και Παύλο Γερουλάνο αναφέρει, ότι "γι' ακόμη μία φορά, θύμα των κινητοποιήσεων θα είναι ο ελληνικός τουρισμός".

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home