Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα στο διεθνή Τύπο

Μετά την "καταιγίδα" των αρνητικών δημοσιευμάτων που δέχθηκε η χώρα μας, δειλά δειλά ξεπροβάλλουν και ορισμένα θετικά δημοσιεύματα, τα οποία καταγράφουν καταστάσεις πιο κοντά στην καθημερινή πραγματικότητα της χώρας μας.

Ως παράδειγμα δίνουμε τη συνέντευξη του γενικού διεθυντή του Tour Operator Vacance Heliades κ. J. Brajon στην εφημερίδα "Le Quotidien du Tourism" με τίτλο "Η εικόνα της Ελλάδας που μεταδίδεται από τα ΜΜΕ δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα".

Σχετικά με την κατάσταση στην Αθήνα και απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν όλους τους Αθηναίους να βρίσκονται στο δρόμο περιγράφοντας μια κατάσταση αποτρεπτική για τουρισμό, ο κ. Brajon αναφέρει ότι στη διαμαρτυρία της 5ης Μαΐου έλαβαν μέρος περίπου 30.000, που αν συγκριθεί με τα 3,7 εκατ. κατοίκους της πόλης αντιστοιχεί στο 0,8%.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Brajon επιβεβαιώνει ότι η διαμονή των τουριστών στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή εξελίσσεται πάρα πολύ ομαλά, και συγκεκριμένα για τα νησιά αναφέρει: "Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν έχει συμβεί τίποτα. Τα καταπληκτικά νησιά της χώρας (η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, οι Κυκλάδες) και η ηπειρωτική Ελλάδα είναι πολύ μακρυά από τις αναταρραχές της πρωτεύουσας".

Παραδέχεται ότι η χώρα είναι σε άσχημη κατάσταση, ότι υπάρχουν εδώ και εκεί αναταραχές, αλλά από την άλλη αναρωτιέται κιόλας "στις μέρες μας ποια χώρα δε γνωρίζει απεργίες και διαδηλώσεις;" Σε κάθε περίπτωση, όχι η Γαλλία!

Τέλος, αναφέρει ότι η επίσκεψη στην Ελλάδα, αποτελεί μια βοήθεια προς τον ελληνικό λαό, που είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τα λάθη των κυβερνήσεων του τα 30 τελευταία χρόνια. "Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει ότι η εικόνα της Ελλάδας που παρουσιάζεται μέσω των ΜΜΕ αυτή τη στιγμή δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, απολύτως. Η Ελλάδα δεν έχει αλλάξει, και η διαμονή των τουριστών εξελίσσεται απόλυτα ομαλή όμως και στο παρελθόν. Τα ξενοδοχεία, τα αεροδρόμια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς της ξηράς είτε της θάλασσας λειτουργούν κανονικά. Οι επισκέπτες εποφελούνται από μια θαυμασια διαμονή, ίσως από ακόμα καλύτερη από το παρελθόν επειδή οι Έλληνες αναγνωρίζουν την αξία των τουριστών περισσότερο αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θυμίζουμε ότι η βασική ΅βιομηχανίαΆ της χώρας είναι σήμερα ο τουρισμός. Αν οι τουρίστες αποφύγουν την Ελλάδα, τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις θα βρεθούν σε δυσκολίες, τα εκατομμύρια των εργαζομένων θα απειλειθούν και η χώρα θα οδηγηθεί σε βαθύτερη κρίση"
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home