Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Οι Ρώσοι είναι επισκέπτες κομβικής σημασίας για την Ελλάδα



Ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Αθήνα προσκεκλημένοι του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ στο πλαίσιο της προβολής της χώρας στο εξωτερικό ενημέρωσε την Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, παρουσία του υφυπουργού κ. Γιώργου Νικητιάδη και του προέδρου του ΕΟΤ κ. Νικόλα Κανελλόπουλου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην τόνωση της τουριστικής κίνησης από την Ρωσία προς την Ελλάδα στην συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι είναι επισκέπτες που θεωρούμε "κομβικής σημασίας", αφού στηρίζουν ένα μοντέλο τουρισμού που επενδύει πρωτίστως στον πολιτισμό και ενδιαφέρεται τόσο για την αρχαία Ελλάδα όσο και για τη Βυζαντινή περίοδο.

Αναφερόμενος στα επεισόδια της Αθήνας που έκαναν το γύρο του κόσμου, ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως δεν πρόκειται για μια γενικευμένη κατάσταση. Ειδικότερα, χαρακτήρισε ειρηνικές τις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το νέο καθεστώς και τις σημαντικές διευκολύνσεις στην έκδοση Visa, για τη νέα στρατηγική διαφήμισης και προώθηση τους ελληνικού τουρισμού, αλλά και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσελκύουν ρώσους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, με κύριο όχημα την ΕΤΑ.

Στη συνέχεια σύστησε στους δημοσιογράφους τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο οποίος τόνισε ότι το υψηλό μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο των Ρώσων δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία διαρκών και έντονων σχέσεων με την Ελλάδα. Τους διαβεβαίωσε πως στα νησιά υπάρχει απόλυτη ηρεμία και ήδη χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν ξεχωριστές διακοπές εκεί.

Από την πλευρά του o κ. Κανελλόπουλος μίλησε στους Ρώσους δημοσιογράφους για το visitgreece.gr και τη νέα καμπάνια Υοu in Greece που θα είναι έτοιμη μέσα στην εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη των Ρώσων δημοσιογράφων εντάσσεται στο πλαίσιο των ταξιδιών γνωριμίας (fam trips) που πραγματοποιούνται με ομάδες ξένων δημοσιογράφων από σημαντικές αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να προβληθεί η Ελλάδα και να ανατραπεί η αρνητική εικόνα που καλλιεργείται από διεθνή έντυπα.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home