Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Προμήνυμα σεισμού τα βατράχια στην Εγνατία Οδό;


Η ... είδηση ήρθε από Τουρκία. Οι γείτονες έχουν σημάνει συναγερμό (!) λόγω του φαινομένου με την εμφάνιση χιλιάδων βατράχων στην Εγνατία στο ύψος της λίμνης Κορώνειας.

Είναι βέβαια άξιο απορίας γιατί φοβούνται οι Τούρκοι από ένα φαινόμενο στο νομό Θεσσαλονίκης, ωστόσο κάποιοι θυμίζουν τη σύνδεση των ρηγμάτων στο βόρειο Αιγαίο με αυτό της Ανατολίας.

Οι γείτονες λοιπόν με βάση το πιο πρόσφατο περιστατικό, αυτό του σεισμού στη Λάκουιλα της Ιταλίας, όπου οι βάτραχοι φρόντισαν να ... εγκαταλείψουν την περιοχή πριν το φονικό ξύπνημα του Εγκέλαδου, φοβούνται ότι και στην περίπτωση της... μετανάστευσης των βατράχων στην Εγνατία Οδό το φαινόμενο μπορεί να είναι προμήνυμα σεισμού.

Οι ειδικοί πάντως στη χώρα μας δεν έχουν άλλα στοιχεία που να συνδέουν τη μετανάστευση των βατράχων με κάποιο επερχόμενο σεισμό, ενώ άλλοι τονίζουν ότι αυτή την εποχή οι βάτραχοι... συνηθίζουν να μεταναστεύουν. Κάποιοι μάλιστα τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει για χρόνια και ότι απλά τώρα έκανε εντύπωση καθώς κατασκευάστηκε στην περιοχή ο νέος δρόμος.

Με λίγα λόγια αν και σε πολλές χώρες, με πρώτη την Ιαπωνία, οι επιστήμονες παρατηρούν τις αντιδράσεις των ζώων για να δουν αν μπορούν να προβλέψουν σεισμούς, στην προκειμένη περίπτωση η αντίδραση των γειτόνων είναι μάλλον υπερβολική.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home