Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στον Παρθενώνα και τα ΠροπύλαιαΣήμερα στις 10.30 το πρωί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, με αφορμή την ολοκλήρωση των μεγάλων προγραμμάτων αποκατάστασης στον Παρθενώνα και τα Προπύλαια. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποδεχθεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και η γενική γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Τα έργα που θα παρουσιαστούν κατά την επίσκεψή του είναι τα ακόλουθα:

Η αποκατάσταση της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα: Η παρούσα επέμβαση αποκατέστησε τη βόρεια πλευρά του μνημείου η οποία είχε καταρρεύσει από την έκρηξη του 1687 και είχε αναστηλωθεί στις αρχές του 20ου αι. από τον Ν. Μπαλάνο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης απομακρύνθηκαν οι οξειδωμένες ενισχύσεις, αποκαταστάθηκαν τα θραυσμένα αρχιτεκτονικά μέλη με τη χρήση νέου μαρμάρου και, μετά από συστηματική διερεύνηση, τα αρχιτεκτονικά μέλη αναστηλώθηκαν στις αυθεντικές τους θέσεις.

Η αποκατάσταση των οροφών του κεντρικού κτιρίου των Προπυλαίων: Η επέμβαση εντοπίστηκε στις οροφές της ανατολικής στοάς και της δυτικής αίθουσας, που είχαν καταρρεύσει τον 17ο αι. και είχαν αναστηλωθεί στις αρχές του 20ου αι. από τον Ν. Μπαλάνο. Η συστηματική διερεύνηση και η ταύτιση διάσπαρτου υλικού, προερχόμενου κυρίως από τις φατνωματικές οροφές του μνημείου, επέτρεψαν την αναστήλωσή του σε επιφάνεια διπλάσια, σχεδόν, από αυτή που είχε αναστηλώσει ο Ν. Μπαλάνος.

Η ξενάγηση στα ολοκληρωμένα έργα Ακροπόλεως θα περιλαμβάνει και επίσκεψη σε δύο μικρές φωτογραφικές εκθέσεις στο χώρο της Ακρόπολης, που παρέχουν πληροφορίες για το ιστορικό των έργων αποκατάστασης και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε μνημείο. Για την ενημέρωση των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου, οι φωτογραφικές εκθέσεις θα παραμείνουν εκτεθειμένες για λίγες ημέρες, πλάι στα αποκατεστημένα και απελευθερωμένα από τις σκαλωσιές μνημεία.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home