Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Γ.Παπανδρέου: ή τώρα θα αναγεννήσουμε την πατρίδα ή ποτέ


Τη συστράτευση όλων -βουλευτών, στελεχών και κοινωνικών ομάδων-

ζήτησε ο πρωθυπουργός, “γιά να αναγεννηθεί η Ελλάδα”.



Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός απέδωσε την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης στην ανάγκη να κερδίσει η χώρα χρόνο και ηρεμία. “Αυτό μας δίνει ο μηχανισμός. Ένα απάνεμο λιμάνι, γιά να αφιερωθούμε σ' αυτό που πρέπει να κάνουμε και που υποσχεθήκαμε στους πολίτες: να αλλάξουμε τα πάντα”.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι όσο κι αν πόνεσαν, ήταν αναγκαία γιά να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία που είχε χάσει, κυρίως με την “άθλια απογραφή” της κυβέρνησης Καραμανλή.

“Αποκαλύψαμε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας, γιατί ο ελληνικός λαός θέλει ειλικρίνεια.

Θα ήταν ωρολογιακή βόμβα αν κρύβαμε κάτω από το χαλί τις αμαρτίες τους που βρήκαμε. Όμως η αλήθεια τους σόκαρε όλους: μιά εικόνα που μας διέσυρε διεθνώς. Είμαστε σε επιτήρηση, πληρώνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε την αλήθεια. Παραλάβαμε την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και θα την παραδώσουμε δυνατή, αξιόπιστη, περήφανη, αναπτυξιακά και κοινωνικά δίκαιη», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Κατά τον κ. Παπανδρέου “η κατάντια μας δεν είναι τυχαία. Ναι φταίει το πολιτικό σύστημα. Αλλά εκείνοι που δεν τόλμησαν να το αλλάξουν. Αυτό κάνουμε εμείς σήμερα”.

Κορυφώνοντας την κριτική του στη ΝΔ και προσωπικά στον Α.Σαμαρά, ο πρωθυπουργός σημείωσε: “Άκουσα μια συγνώμη, που ήταν ομολογία. Αλλά αφορούσε το παρελθόν, όχι το παρόν. Συγνώμη σημαίνει είμαι έτοιμος να αλλάξω. Κι αυτό ούτε το είδα ούτε το άκουσα. Συγνώμη σημαίνει να ψηφίσουν το νόμο γιά την διαφάνεια, τον Καλλικράτη και όχι να τα πολεμούν. Να ξεκαθαρίζουν με τα σκάνδαλα, αλλά εκείνοι υπεκφεύγουν. Να ψηφίσουν το φορολογικό και όχι να στηρίζουν συντεχνίες. Συγνώμη σημαίνει να μην αποχωρούν από το διάλογο όπως γιά το ασφαλιστικό”.

“Δεν θα υπερβούμε την κρίση αν δεν κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια, αν δεν δώσουμε όρκο να ανατρέψουμε όσα μας έφεραν εδώ τα τελευταία 35 χρόνια. Αρκετά κοροϊδέψαμε αλλήλους. Τώρα είναι η ώρα της αναγέννησης της πατρίδας. Ή τώρα ή ποτέ”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

H συνεδρίαση συνεχίζεται με τοποθετήσεις βουλευτών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καθώς -όπως είχε πει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- η ΚΟ συγκαλείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού “επειδή θέλουμε διάλογο, όχι απλώς για να ακούσει και να χειροκροτήσει η ΚΟ, αλλά για να συζητήσει πάνω στο ζήτημα του δανεισμού”.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home