Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

ΞΕΕ: Όχι άλλες ταλαιπωρίες για τον ελληνικό τουρισμό


Σε ανακοίνωσή του το ΞΕΕ αναφέρει ότι πρόσφατα η ελληνική και διεθνής κοινή γνώμη έγινε μάρτυρας αποκλεισμού των πλοίων της ακτοπλοΐας, καθώς και επεισοδίων μεταξύ ναυτεργατών και τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά. Εκτός από το βαρύ οικονομικό κόστος που έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις για τον κλάδο της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας, η Ελλάδα και ο τουρισμός της έγιναν αντικείμενο αυστηρών και υποτιμητικών σχολίων από τα διεθνή ΜΜΕ.

"Το νέο απεργιακό προσκλητήριο για το επόμενο Σάββατο, το οποίο συμπίπτει με την έξοδο της Πρωτομαγιάς, περιλαμβάνει νέο αποκλεισμό της λειτουργίας όλων των πλοίων. Παράλληλα, η ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων ότι αυτό αποτελεί `εφαλτήριο νέων κινητοποιήσεων`, δίνει το στίγμα των προθέσεών τους σε σχέση με την λειτουργία της ακτοπλοΐας.

Το ΞΕΕ κατανοεί το δημοκρατικό δικαίωμα ομάδων εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν, όμως θεωρεί αδιανόητη την ειλημμένη απόφαση ορισμένων ατόμων να σταματήσουν τη λειτουργία όλων των πλοίων, καθιστώντας ομήρους χιλιάδες επιβάτες, κατοίκους και επιχειρηματίες της νησιωτικής χώρας. Είναι καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό, ειδικότερα υπό το φως της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, να μην επιτρέπεται η ομαλή έναρξη της τουριστικής περιόδου και να κάνουν για μια ακόμη φορά το γύρο του κόσμου εικόνες που αποτρέπουν κάθε ξένο τουρίστα από το να επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα.

Ο αποκλεισμός των λιμανιών, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή άδικο των απεργών, πλήττει αναμφισβήτητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση του τουριστικού κλάδου, οδηγώντας σε απόγνωση τους κατοίκους και εργαζομένους της νησιωτικής περιφέρειας.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home