Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού


Αυξάνονται οι φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς οι προσπάθειες για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργείται από τη διαρροή του κοιτάσματος πετρελαίου έχουν διακοπεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, μία εβδομάδα μετά την έκρηξη και τη βύθιση της πλατφόρμας που είχε μισθώσει η BP.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, χίλια βαρέλια πετρελαίου διαρρέουν κάθε μέρα στη θάλασσα από το υποθαλάσσιο κοίτασμα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ρύπανσης των ακτών, των νησιών και των υδροβιότοπων της περιοχής. Οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στη διακοπή των εργασιών αποκαθαρισμού κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, επιτρέποντας τη δημιουργία πετρελαιοκηλίδας έκτασης 1.500 τ.χλμ.

Η BP θα ενεργοποιήσει ένα υποβρύχιο ρομπότ για να θέσει σε λειτουργία ένα πολύπλοκο σύστημα βαλβίδων και σωληνώσεων που θα έχει ως προορισμό να σφραγίσει το πηγάδι του πετρελαϊκού κοιτάσματος. Ωστόσο, πρόκειται για μία εξαιρετικά περιπεπλεγμένη επιχείρηση και είναι πιθανόν να μην επιτύχει. Εναλλακτικά, η εταιρεία έχει αναπτύξει σκάφη καθαρισμού και αεροσκάφη για τον ψεκασμό της θαλάσσιας περιοχής με διαλυτικό υγρό.

Προς το παρόν, οι καιρικές συνθήκες κρατούν την πετρελαιοκηλίδα μακριά από την ακτογραμμή και οι αρχές ελπίζουν ότι τα κύματα θα αποσυνθέσουν το αργό πετρέλαιο, επιτρέποντας του να βαρύνει και να κατακαθίσει στον πυθμένα του ωκεανού.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home