Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Αναγκαιότητα η δημιουργία Μουσείου Τουρισμού


Με μια λαμπρή εκδήλωση, σε θερμό κλίμα και με αθρόα προσέλευση του κόσμου,ο Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό έκοψε την πίτα του, το βράδυ της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Τσακίρης, ο πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ, κ. Τάσος Κούμανης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, (ΕΠΕΣΤ) κ. Αντώνης Στελιάτος, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα τουρισμού κ.ά.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του Συνδέσμου κα Ειρήνη Βασιλοπούλου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, αλλά και αυτές που πρέπει να γίνουν ώστε το Μουσείο Τουρισμού να γίνει πραγματικότητα.

"Το Μουσείο Τουρισμού -μοναδικό στον κόσμο- θα είναι ένας νέος πόλος έλξης για τους Έλληνες και ξένους ερευνητές και φοιτητές, θα γίνει ο πυρήνας που θα ενημερώνει την νέα γενιά για το πως ξεκίνησε η τουριστική μας βιομηχανία, ποιοι ήταν οι πρωτοπόροι στο χώρο, την εξέλιξη του τουριστικού τομέα μέχρι σήμερα, αλλά και το πως και πόσο η τουριστική βιομηχανία επηρεάζει την ελληνική οικονομία", ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Βασιλοπούλου.

Ο κ. Κανελλόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου για την πρόσκληση και δεσμεύτηκε να μελετήσει μαζί με το επιτελείο του, ποιες δυνατότητες υπάρχουν ώστε να βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα το Μουσείο Τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε πως το Μουσείο θα πρέπει να είναι ο χώρος όπου θα περισωθούν πολύτιμα "ιστορικά" αρχεία που καταστρέφονται σιγά σιγά από το χρόνο, ένας χώρος που σκοπός του θα είναι να χαρτογραφήσει τα κυριότερα χαρακτηριστικά της τουριστικής πορείας της χώρας.

Τατιάνα Ρόκου
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home