Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ταξιδεύοντας στο Γιάννενα


Τα Ιωάννινα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου και πρωτεύουσα του νομού.
Χτισμένα στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας και σε υψόμετρο 500 μέτρων, μαγεύουν με την ομορφιά τους αλλά και προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών εξαιτίας της μακραίωνης ιστορίας που φέρουν.

Τα ειδυλλιακά για περιπάτους σημεία είναι πάμπολλα, με το φυσικό περιβάλλον να σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Η παλιά πόλη, με τα σοκάκια, τις πλατείες, τα παλιά αρχοντικά και τα παραδοσιακά μαγαζάκια της αποπνέει μια ατμόσφαιρα από το παρελθόν που –αν μη τι άλλο- σε συγκινεί. Από την άλλη, η ζωντάνια των φοιτητών αλλά και των ντόπιων μαρτυρά την έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης, ώστε ο επισκέπτης είναι αδύνατον να πλήξει!

Με παρόμοια γοητεία, το Κάστρο των Ιωαννίνων, η λίμνη με το νησάκι και το σπήλαιο του Περάματος κλέβουν τις εντυπώσεις των ρομαντικών -και όχι μόνο- επισκεπτών. Εξάλλου, οι απεριόριστες δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής για extreme sports κλέβουν τις εντυπώσεις και των άκρως τολμηρών!

Βορειοανατολικά, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη, ένα σύνολο αποτελούμενο από 46 χωριά σκορπισμένα πάνω στα βουνά -τα Ζαγοροχώρια- σε περιμένει για να σε οδηγήσει σε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο ομορφιάς και χαλάρωσης. Τόσο η αρχιτεκτονική των χωριών όσο και η ιδιαίτερη αισθητική των κτισμάτων θα σας καταπλήξει! Μονοδένδρι, Τσεπέλοβο, Καπέσοβο, Αρίστη, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, Βίτσα, Άνω Κάτω Πεδινά, Βοβούσα –είναι κάποια από τα χωριά που υπόσχονται να σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας.

Και επειδή η απόλαυση περνάει και από το… στομάχι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους υπέροχους μεζέδες και τις τοπικές σπεσιαλιτέ της περιοχής. Οι Γιαννιώτες, άλλωστε, είναι γνωστοί ως καλοφαγάδες -οπότε, ρωτώντας στους ξενώνες όπου θα διαμείνετε, σίγουρα θα κατατοπιστείτε για τους «ναούς» της γεύσης και της γαστρονομικής απόλαυσης.

Πατήστε στο παρακάτω Link για να βρείτε δωμάτια στην Ιωάννινα
www.e-rooms.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home