Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Στην Αθήνα τα νέα γραφεία της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, εγκαινιάστηκαν τη Πέμπτη 10, Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ τα νέα γραφεία της AIMS στην Αθήνα, κάτι που χαρακτηρίστηκε απ΄ όλους τους αρμοδίους ως μια πού σημαντική κίνηση με πολλά οφέλη για τη χώρα μας.
   Τα νέα γραφεία της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων, θα βρίσκονται για τα επόμενα τρία τουλάχιστον χρόνια επί της Σπύρου Λούη στο κτίριο του ανοικτού κολυμβητηρίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας, κάτι που έχει και συμβολική σημασία. 
   Από εκεί θα λαμβάνονται πλέον οι αποφάσεις για περισσότερους από 400 Μαραθωνίους δρόμους που θα διεξάγονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και βέβαια για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιείται από τον ΣΕΓΑΣ στην αυθεντική διαδρομή με τερματισμό το Καλλιμάρμαρο.
   «Η παρουσία μου εδώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι πίστευα πάντα πως η σύνδεση του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας με την AIMS είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας και ότι η συμμαχία αυτή μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ για να προβληθούν οι αξίες του Μαραθωνίου σε όολο τον κόσμο, αλλά και να συνδεθεί ο παγκόσμιος Μαραθώνιος με τις παραδοσιακές αξίες», είπε ο κ Γερουλάνος στη σύντομη ομιλία του και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας να βρίσκεται εδώ η έδρα της AIMS, στην οδό Σπύρου Λούη. Οι συμβολισμοί είναι πάρα πολύ μεγάλοι και δεν περνάνε απαρατήρητοι από καμία μεριά».
   Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκε με τη σειρά του στη σημασία εγκατάστασης της έδρας της AIMS στην Αθήνα, ενώ επεσήμανε ότι «η Ομοσπονδία στίβου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και στο μέλλον ώστε να διευκολύνει το έργο του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια».
Εκ μέρους της AIMS παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Πάκο Μποράο και η αντιπρόεδρος Μάρτα Μοράλες, οι οποίοι εξελέγησαν στη θέση τους πέρυσι στο συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του επετειακού Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.).
   «Η στέγαση της έδρας της AIMS στην Αθήνα ήταν κάτι αυτονόητο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνά η χώρα σας, πιστεύουμε ότι το έργο μας στην προώθηση των Μαραθωνίων δρόμων σε όλο τον κόσμο και γενικότερα το έργο της AIMS, θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία. Εχει σημειολογική αξία το γεγονός ότι τα νέα γραφεία της AIMS θα βρίσκονται στην οδό Σπύρου Λούη, του Έλληνα νικητή στο Μαραθώνιο των 1ων Σύγχρονων ΟΛυμπιακών Αγώνων». 
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι, άνθρωποι του αθλητισμού, καθώς και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ Γριλή, ο οποίος μάλιστα παρέδωσε και τα κλειδιά των γραφείων της AIMS στον κ Μποράο.
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού!

    Στις 27 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Τουριστική Κοινότητα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και, σε συνεργασία με τον Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, παρουσιάζει τη δράση «Πρόσβαση στη Γνώση, Θεμέλιο στην Ανάπτυξη».

    Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί σύμβολο ανάπτυξης και ευημερίας. Μια ημέρα «σταθμός» για τη δημιουργία και την «επένδυση» στο μέλλον.
    Σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και η ανεργία μαστίζει τους νέους επαγγελματίες του χώρου, ο Τομέας Επισιτισμού-Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου την εκδήλωση με θέμα «Πρόσβαση στη Γνώση, Θεμέλιο στην Ανάπτυξη», στην προσπάθεια να αναλυθούν όλες οι πτυχές του τουρισμού στη χώρα μας.
    Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, με συνεπή προσανατολισμό στην προσφορά υψηλής ποιότητας σπουδών στον Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού, στηρίζει –από ιδρύσεώς του- δράσεις που αφορούν στην ανάδειξη του τουριστικού μας πλούτου.
    *Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στη Γλυφάδα (Αχιλλέως 31 & Λ.Βουλιαγμένης,) με ώρα προσέλευσης τις 17:30. Θα ακολουθήσει Cocktail Networking Event.
    INFO
    • Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117
    • www.iek-xini.edu.gr και στο fb: www.facebook.com/iekxini

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Next previous home