Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Μεξικό: Διώχνουν άρον άρον χιλιάδες τουρίστες λόγω του "Πόλα"


Στην προληπτική εκκένωση χιλιάδων τουριστών και κατοίκων προχώρησαν οι αρχές εν όψει των βροχοπτώσεων από τον κυκλώνα Πόλα.

Οι αρχές στο Μεξικό προχώρησαν σε εκκένωση τουριστών και κατοίκων στα νησιά στα ανοικτά της χερσονήσου Γιουκατάν χθες Τρίτη καθώς ο κυκλώνας Πόλα, κατηγορίας 2 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, απειλεί τις ακτές της χώρας ενώ κινείται με κατεύθυνση προς την Κούβα.

Με ανέμους 160 χλμ. ανά ώρα, η Πόλα αναμενόταν να πλησιάσει τις ακτές της χερσονήσου --όπου βρίσκονται εκατοντάδες θέρετρα-- σήμερα Τετάρτη και κατόπιν να κινηθεί προς την Κούβα, ανέφερε το εθνικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τυφώνες και κυκλώνες, το οποίο εδρεύει στο Μαϊάμι.

Το φαινόμενο δεν προβλέπεται να πλήξει τα βασικά πετρελαιοπαραγωγικά κοιτάσματα στον Κόλπο του Μεξικού. Πέρασε ανοικτά της Ονδούρας και του Μπελίζ την Δευτέρα, χωρίς να προκαλέσει ζημιές στις δύο χώρες, οι οποίες έχουν ήδη υποστεί μεγάλες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα εκδόθηκαν για το Μεξικό από το Πούντα Γκρουέσα προς το Κάμπο Κατότσε, περιλαμβανομένης και της νήσου Κοσουμέλ, και για την επαρχία Πινάρ δελ Ρίο στην Κούβα. Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων προς τα νησιά Κοσουμέλ, Ίσλα Μουχέρες και Όλμποξ. Στην πολιτεία Κιντάνα Ρου, όπου υπάγονται διοικητικά τα νησιά --και βρίσκεται και το Κανκούν--, βρίσκονται 30.000 τουρίστες. Περίπου 2.500 άνθρωποι εκκενώθηκαν από το Όλμποξ, όπου συρρέουν τουρίστες για να δουν φλαμίνγκο και σπάνια πουλιά καθώς και σπάνιους φαλαινοκαρχαρίες.

Ο κυκλώνας Πόλα αναμένεται να προκαλέσει βροχόπτωση 7,5-15 εκατοστών στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου Γιουκατάν και τμήματα της δυτικής και κεντρικής Κούβας, με την μέγιστη βροχόπτωση να φθάνει σε μερικές περιοχές τα 25,5 εκατ., σύμφωνα με το κέντρο των ΗΠΑ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home