Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Διεθνές Συνέδριο: Βιοποικιλότητα και Καταδυτικός Τουρισμός στις ελληνικές θάλασσες, ΦΔ ΕΘΠ Ζακύνθου

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου
Η Εταιρεία Προστασίας και Ανάδειξης του Υποβρυχίου Περιβάλλοντος και της Χερσαίας Περιοχής του, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου, συνδιοργανώνουν στην Ζάκυνθο το τριήμερο 15-16-17 Οκτωβρίου 2010, ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα «ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ».

Το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη και θα μιλήσει με θέμα «Προοπτικές για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού: 52 εβδομάδες, γεωγραφική διάχυση και εναλλακτικές μορφές» και θα αναφερθεί και ειδικότερα στον καταδυτικό τουρισμό.

Tο Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και την υποστήριξη του Ιδρύματος Protect the Sharks Foudation.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο να επισημάνει τον υποβρύχιο πλούτο της Ελλάδος και τις δυνατότητες και προοπτικές για την προσέλκυση της διεθνούς καταδυτικής αγοράς, και να αναδείξει τις καταδύσεις αναψυχής ως πρόσθετο τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα, με ειδική αναφορά την περίπτωση της Ζακύνθου.

Στις τρεις ενότητες του Συνεδρίου Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναφερθούν στην πλούσια βιοποικιλότητα των Ελληνικών θαλασσών (8500 ζωικοί οργανισμοί και περισσότερα από 1500 φυτά) και στη σημασία τους, καθώς και στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας ως «περιοχής καταδυτικού προορισμού».

Προσκεκλημένοι ξένοι ομιλητές θα εξηγήσουν πως αναπτύσσεται ο καταδυτικός τουρισμός, με αναφορές στην Νότιο Ανατολική Μεσόγειο και τις ανταγωνίστριες χώρες, ενώ είναι προσκεκλημένοι ξένοι επαγγελματίες του τουρισμού για να περιγράψουν την δική τους εμπειρία και μεθοδολογία για την προώθηση της κατάδυσης αναψυχής στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές. Επίσης θα παρουσιαστούν προτάσεις από την στρατηγική παρουσίασης της Ελλάδας ως καταδυτικού προορισμού, που υλοποιεί ο Καταδυτικός Οδηγός Ελλάδος.

Το Συνέδριο συνδυάζεται με την ανακήρυξη από τα Ηνωμένα Έθνη του 2010 ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου 2010), που εφέτος έχει επίσης ως θέμα «Τουρισμός και Βιοποικιλότητα», με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Το Συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και της κατάδυσης, και συνιστάται ιδιαίτερα σε ξενοδόχους και γενικότερα, καθώς και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, που θα έχουν την ευκαιρία στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, μετά τις εισηγήσεις, να ρωτήσουν και να ενημερωθούν για τους τρόπους που μπορούν να αναπτύξουν και να προβάλλουν το τουριστικό καταδυτικό προϊόν στις περιοχές τους.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, σε χώρους που παραχωρούνται από την Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Ζακύνθου, θα λειτουργήσει, από 10 Οκτωβρίου 2010 για ένα μήνα, Φωτογραφική Έκθεση «Βιοποικιλότητα και Καταδυτικός Τουρισμός στις Ελληνικές Θάλασσες» για να αναδειχθεί τόσο ο υποβρύχιος πλούτος της Ελλάδος όσο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων. Η έκθεση θα είναι έτσι επισκέψιμη από όλους τους εισερχόμενους και εξερχόμενους επισκέπτες – Έλληνες και ξένους – δεδομένου ότι η Ζάκυνθος είναι μία περιοχή με πλούσια υποβρύχια χαρακτηριστικά, και προσφέρει υπηρεσίες κατάδυσης αναψυχής.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home