Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Εκπτώσεις και δωροπροσφορές σε...εξοχικά και μεζονέτες


Από 10% ως και 35% οι ... εκπτώσεις στα προάστια της Αθήνας, τα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

όμως οι μεγαλοεργολάβοι στην πραγματικότητα δεν ρίχνουν τις τιμές στα ακίνητα που πραγματικά ενδιαφέρουν το μέσο πολίτη.

Εν μέσω κρίσης υπάρχουν ευκαιρίες που απευθύνονται μόνο σε έχοντες. Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας το “Έθνος” υπάρχουν ακίνητα όπως η μεζονέτα των 115 τετραγωνικών στην Παλλήνη που αντί των 300.000 ευρώ (τιμή '08) έχει πέσει στα 250.000 ευρώ.

Ανάλογη η περίπτωση μονοκατοικίας στο Μαρούσι που είχε τιμή πώλησης 900.000 ευρώ το 2003 και πωλήθηκε τελικά στις... 600.000 ευρώ, ή η μονοκατοικία στη Βούλα που τελικά “έπεσε” στα 2,5 εκατομμύρια από τα 3,3 εκατομμύρια.

Στην Ανατολική Αττική, σε Γέρακα, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Αρτέμιδα οι τιμές έχουν πέσει ως και 30%, αλλά μόνο στα ακίνητα άνω των 150 τετραγωνικών με τιμές εκκίνησης τις 250.000.

Την ίδια ώρα τα νεόδμητα “τριάρια” σε περιοχές όπως η Καλλιθέα, η Νέα Σμύρνη, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι κ.α. Ξεκινούν από τις 180.000 στον πρώτο όροφο και ανεβαίνουν περίπου 15.000 ανά όροφο.

Δηλαδή οι τιμές για μια μέση οικογένεια που αποφασίζει να “στριμωχτεί” σε ένα μικρό σπίτι είναι άπιαστες εν μέσω κρίσης με τους μισθούς να μειώνονται και τις τράπεζες να έχουν σφίξει τις... κάνουλες των δανείων.

Κάπως έτσι τα αδιάθετα ακίνητα που μέχρι πριν 2-3 χρόνια ήταν περίπου 70-80.000 έχουν φτάσει τις 150.000 και η οικοδομή είναι προ κατάρρευσης.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της εφημερίδας το “Έθνος”




Οι εργολάβοι που έχουν βρεθεί με πολλά αδιάθετα ακίνητα πλέον εκτός από τη μείωση των τιμών ρίχνουν στο τραπέζι και προσφορές όπως δωρεάν κλειστό πάρκινγ, μπάρμπεκιου ή ακόμη και δωρεάν έπιπλα κουζίνας. Ωστόσο οι τιμές των διαμερισμάτων δεν έχουν πέσει πάνω από 10% με αποτέλεσμα η ζήτηση να παραμένει χαμηλή και έτσι το ¨ρευστό" λείπει και άρα έχει "παγώσει" κάθε εργασία.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home